Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 115

Wątek: W kwestii E1-pomoc.

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wyłączyłem wszystko wczoraj.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Szczypta optymizmu

Dziś byłem w sklepie aparaty.interia.pl w Zabrzu. Rzeczowa obsługa, miła rozmowa. Pan z obsługi twierdzi, że E-1 "chyba są na stanie" - jemu nic nie wiadomo o końcu dostaw - co najwyżej chwilowa przerwa. Ale podkreślił, że to szef decyduje o dostawach i E-1 może być teraz niedostępny, ale jak stwierdził - "na pewno chwilowo". Czyli jest duża szansa, że znowu będą. Sam sklep porządnie zrobiony, widać że w miarę nowy, przy głównej ulicy. Sprzedają tylko zestawy - czyli nie mają samych obiektywów ani lamp. Dają tydzień na sprawdzenie sprzętu, wystawiają faktury - słowem normalny, porządny sklep.
    A propos lamp - dziękuję Chomsky'emu za numer telefonu. Dzwoniłem dziś, ale niestety nie mają już FL36 w tak niskiej cenie - trudno...
    Na koniec wstąpiłem też do M1 w Zabrzu. Trwa tam prawdziwa wojna (nie waham się użyć tego określenia) fotograficzna pomiędzy MediaMarktem a FotoJokerem. W ostatni weekend przebijali się w cenach czarnego Canona 300D+18-55USM. W FJ za 2399 a w MM za 2280! Do tego przy wejściu ogroma płachta antyreklamowa MM: "Niskie ceny w Foto Joker [zamiast słowa joker karta do gry z jokerem] - BZDURA". Z kolei cała wystawa FJ oblepiona hasłami: "Niskie ceny w M-Markcie są bzdurą - sprawdź nasze ceny". Poszli na całość... A swoją drogą, to ceny ładnie spadają
    --
    emc2

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Sprawdziłem wszystko jeszcze raz. Jednak nie wyłaczyłem "shading compensation". Teraz wszystko działa jak błyskawica (w hq 1 klatka na sekundę). Dziękuję za pomoc.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A jednak! Dobrze wiedzieć czy grozi programowe usuwanie winiety...

BTW: coś w tym jest, co tu i ówdzie mówią o zdjęciach z E-1. Niektórzy twierdzą mianowicie, że są one praiwe 3D... Faktycznie jest w tym ziarno prawdy... Drobny przykład jest tutaj: http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=686407
    Żadnych manipujacji na oryginalnym JPGu za wyjątkiem silniejszej kompresji i zmiany rozmiaru.

Życzę dobrego światła!
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Z jakiego oprogramowania korzystacie?Firmowego?Na czym obrabiacie RAW.
    Czesc.Ch.

jacek2004
    Gość
    RAWy obrabiam Olympus Viewer'em i PhaseOne, restę PSem.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Program?

Ja olympus viever lub Olympus Studio w zalezności od tego co chce zrobic. Pozdro.
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    olympus viewer

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    [quote="chomsky"]Z jakiego oprogramowania korzystacie?Firmowego?Na czym obrabiacie RAW.
    Czesc.Ch.[/quote
    Widzę kolego Chomsky że nie jestem dla Ciebie wiarygodny, pisałem że Olympus Veiwer jest bardzo dobrym programem nie tylko do RAW, ale i do przeglądania wykonanych fotek.
    Cześć. M.
    Pozdrawiam,
    Marek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Marek J-jestes dla mnie absolutnie wiarygodny,ale czasem ludziska dokonują niesamowitych wynalazków i nawet tak wiarygodny facet jak Ty może coś przegapić na rynku oprogramowania.Zdaniem mojej żony jestem absolutnie niewiarygodny,z czym się zgadzam.A o oprogramowaniu nie mam pojęcia.Nawet fotki na forum wkłada mi kolega,lub syn,jak jest w domu.Dlatego nie mam na forach żadnych fotek.
    Cześć.Ch.