Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 115

Wątek: W kwestii E1-pomoc.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Mam tylko wielki problem z zapisem na kartę 26sekund w trybie hq a w ravie 3-4 co jest grane.Pstrykam 12 i czekam 6min az się zapiszą powiedzcie ze to karta kingston high speed 256. W 5060 shq hq to chwila rav wieczność tu odwrotnie.
    Conajmniej dziwne... E-1 jest znany z tego, że wszystkie formaty zapisuje w tym samym czasie przynajmniej w serii. U mnie jest jak w teście na dpreview: bełen burst (12 zdjęć) na zwykłą kartę to ponad 50 sekund po wymianie na Pretec Cheetach połowę mniej. U Ciebie jedo zdjęcia to 26 sekund? Koniecznie sprawdź z inną (jakąkolwiek) kartą i miejmy nadzieję, że to pomoże...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DraXan
    wylacz NR i temu podobne
    Problem w tym, że z włączonym NR nie zrobisz serii a dorian robił...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

W kwestii e1

No doszła lampa fl36-bardzo fajna sztuka,fajnie wyposażona.Super korekcja na kóleczku-wprowadzana natychmiast z poziomu lampy.TTl,auto(działa nieźle)manual i szybkie czasy w ttl i manualu,co daje pracę lampy w pełnym zakresie czasow a nie tylko w czasach synchronizacji.W kazdym trybie korekcja.Manuale i auto wypasione w ustawianie przysłony i liczby przewodniej albo podziały błysku do 1/128-możliwe użytkowanie w całym systemie Olego,bez ttl-flash a nawet z innymi aparatami jak Fuji f7000.Ładuje sie szybko,jest malutka i na dwa paluszki,jednak proces gromadzenia i wykorzystywania energii jest fajny.Zrobilem troche zdjęć w pomieszczeniach i w słońcu.Pracuje dobrze ale całośc jest wrażliwa na motywy ciemne i jasne a nawet umiarkowanie ciemni i jasne.Coś jak slajd.Tak,że korekcja pracuje non stop by było wszystko w porządku.Nie jest to bardzo mocna lampa ale na FL50 mnie nie stać z powodu takiego,iż nie jestem pewien czy będe budował system Olympusa.Jeśli tak to w przyszlosci nowe body,silna lampa i jasny dlugi zoom to konieczność.Mam rok na podjęcie decyzji.
    Tak naprawdę to zaczne próby jutro.
    cześć.Ch.

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    P, dorian napisał "pstrykam 12", a to wcale nie musiało lecieć serią. Ten długi czas jest pewnie przez włączone NR i usuwanie winietowania, tak jak pisze DraXan.
    Pozdrawiam,
    Oatl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

W kwestii e1

Zapomnialem-kolega wgrał mi nowy firmware w wesji 1.4.Weszlo bez problemów.W ten sposób mam zmiany z wersji 1.1/1.2/1.3 i 1.4.Daje to kilka bzdur ale i kilka użytecznych zmian.
    cześć.ch.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oatl
    ...dorian napisał "pstrykam 12", a to wcale nie musiało lecieć serią...
    A jak inaczej? Przy włączonym NR bufor przyjmuje jedną klatkę. Dopóki go nie opróżni nie przyjmie nowych danych. Nie ma więc możliwość wrzcenia na kartę burst'a z 12 zdjęć, tylko po sztuce Skoro jednak zapisywal 12 zdjęć przez ileś tam długich minut no NR nie mogło być włączone. Co do kompensacji winiety so się nie wypowiadam, bo nie wiem... Niemniej wydaj się to i tak dramatycznie długo ... Dorian, próbowałeś z innymi kartami?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: W kwestii e1

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Zapomnialem-kolega wgrał mi nowy firmware w wesji 1.4.Weszlo bez problemów.W ten sposób mam zmiany z wersji 1.1/1.2/1.3 i 1.4.Daje to kilka bzdur ale i kilka użytecznych zmian.
    cześć.ch.
    Np. dramatycznie poprawił się AF po ciemku...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Faktycznie przy NR nie pstryka seri i bufor nie przyjmuje więcej niż jednej klatki nad tym zeby robić serie męczyłem się z 30min po rozpakowaniu. Jak sobie powłączałem te wszystkie bajery. Wracając do waszych podpowiedzi NR wyłączyłem wcześniej i robiłem z buforem12. Po podpowiedzi wyłączyłem jeszcze nois filter choć nie wiem czym rózni się od nois reducion i pomogło choć i tak wolno bo z 26 na 12-13sek. Dlaczego szybciej zapisuje ravy od shq hq . Powiem jeszcze o zalecie wagi E1 łatwość panoramowani żona biegła po łące a ja ćwiczyłem Wcześniej na większych obiektach TIR.Trochę ruchu jej nie zaszkodzi, przed tym jednak mała seria w brzuskach faktycznie E1 mierzy na światłach ja próbowałem punktowo na cieniach twarzy. Fotki super każdy szczegół widać , tło pięknie rozmyte . Z panoramowaniem fajnie jest mieć f większą niż 8 przy dłuższym czasie. Po za jedną zawieszką aparatu i czasem zapisu jestem bardzo zadowolony jak kupię szybszą kartę i wgram nowsze oprogramowani może będzie szybciej.

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    P. Z jaką kartą te 50sekund Bo teraz seria około trzech minut. Czy mogła się zjechać karta na olympuszie 5060, czy może pomóc oprogramowanie i czy od razu wgrać wersję 1.4.

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dorian, oprócz dwóch NR, pozostała Ci jeszcze do ewentualnego wyłączenia kompensacja winietowania, czyli "shading compensation". Może masz włączone?
    Pozdrawiam,
    Oatl