Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Olympus C-770 / UZ =? MOVIE / Obudowa / RAW

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus C-770 / UZ =? MOVIE / Obudowa / RAW

Witam wszystkich

Mam kilka podstawowych pytań na które jednak nie udało mi się nigdzie znaleźć zadawalających i pewnych odpowiedzi...

1. Czy C-770 "ultra zoom" to to samo co "MOVIE" ? Jeśli tak to trochę dziwne zagranie ze strony Olympusa... jeśli jednak nie to czym się różnią ?
    2. Czy występują jakiekolwiek różnice między czarną a srebrną wersją tego samego aparatu ( np. c-770 UZ ) ? ( z tego co widzę srebrną jest znacznie łatwiej dostać - dlaczego ? )
    3. Jak to jest w końcu z tą obudową w C-770... jest cała metalowa czy tylko połowa jest metalowa ? ( gdzieś z 2 róznych źródeł wyczytałem, że tylko czarna jest w całości z metalu...ale potwierdzenia tego już nigdzie nie znalazłem... )
    4. Czy testował kiedyś ktoś to:
    http://www.stevesforums.com/forums/v...m_id=22&page=3
    Jeśli tak to prosiłbym o parę zdań na temat jak to cudo działa, czy to jest rzeczywisty RAW czy tylko jakaś namiastka...
    5. Czy ktoś może ma http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55858009 ? Pojemność jest sporo większa... tyle, że z doświadczenia wiem, że czasem może być i 2x większa a akumulatorki firmy szajs nadają się tylko do kosza...

Z góry dziękuję

Awatar *_radosny_*
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Olympus C-770 / UZ =? MOVIE / Obudowa / RAW

Cytat Zamieszczone przez _Piotrek
    Witam wszystkich
    4. Czy testował kiedyś ktoś to:
    http://www.stevesforums.com/forums/v...m_id=22&page=3
    Jeśli tak to prosiłbym o parę zdań na temat jak to cudo działa, czy to jest rzeczywisty RAW czy tylko jakaś namiastka...
    Hmm ciekawa sprawa z tym RAWem..
    Jestem ciekawy czy sa jacyś odważniacy którzy to przetestuja i dadzą znać jak to się spisuje.
    Na jakiej zasadzie to działa i czy nie wpłyta to jakoś na aparat??
    Byłbym za wystosowaniem pytania od nas OlympusClub do Olympus Polska - o ich stanowisko w tej sprawie (wiadomo że gwaracja pewnie przepada -ale może po wyłączeniu tej funkcji nie są w stanie tego wykryc..??)
    Olympus C-750 UZ
    Zenit 12S

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Testowałem serwisowy tryb RAW w C4000Z. Bardzo fajna sprawa - powstaje normalny RAW który można edytować np. w Photoshopie. Tylko troche niewygodny ten RAW - trzeba go włączyć programem Cam2Com i jest włączony do momentu wyłączenia tym programem - za pomocą aparatu nie można tego zmienić. Poza tym wynikowy plik trzeba konwertować na NEF (RAW nikonowski). Niom i RAW zajmuje jakieś 5 MB - mało wchodzi na kartę 128 MB.
    C-4000Z + SM 16 MB Olympus + SM 128 MB Kingston + tuleja King 52 mm + Hoya UV Super HMC.

Awatar Tzuba
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Re: Olympus C-770 / UZ =? MOVIE / Obudowa / RAW

1. Czy C-770 "ultra zoom" to to samo co "MOVIE" ? Jeśli tak to trochę dziwne zagranie ze strony Olympusa... jeśli jednak nie to czym się różnią ?
    Z tego co już gdzieś czytałem to nie ma różnicy. Ale głowy za to nie dam. Ja kupiłem 770 UZ i jestem nawet zadowolony

2. Czy występują jakiekolwiek różnice między czarną a srebrną wersją tego samego aparatu ( np. c-770 UZ ) ? ( z tego co widzę srebrną jest znacznie łatwiej dostać - dlaczego ? )
    Jeśli chodzi o różnice to tylko kolor.Bawiłem się tym i tym i nic nie zauważyłem. No może jeszcze fakt, że do srebrnej wersji dodają futerał. Nie jest może jakiś rewelacyjny ale zawsze coś.
    Olympus C-770 UZ

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak jak napisał Tzuba, do srebrnej wersji dodają futerał. Mnie się on podoba dosyć, po schowaniu w nim aparatu zajmuje on nie dużo miejsca. Co do obudowy to w moim srebnym C770 jest dużo plastiku, napewno nie jest to w pełni metalowa konstrukcja. Jest jescze jedna różnica pomiędzy srebną a czarną wersją, w tej drugiej nie ma pilota. Właśnie dlatego kupiłem srebny, początkowo myślałem o czarnym.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A ja mam czarnego c-770 z pilotem w zestawie.
    Nawet nie myslałam, że może go nie być.
    Dla mnie zaletą czarnego aparatu jest to , że jest mniej widoczny tam gdzie robienie zdjęć nie jest tak całkiem dozwolone ( zakazy na niektórych koncertach).

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No to robi się ciekawie. Wydaje mi się że tych wersji zestawów moż być naprawdę dużo.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    czyli robienie filmikow w VGA hest mozliwe zarowno na UZ jak i na MOVIE? ;D

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

problem z C770

Czy ktoś m może powiedzieć, jak długo powinny działać baterie w C770. Moje działają tylko przez godzinę, jak mam włączony aparat non-stop.
    To jest strasznie uciążliwe, szczególnie w plenerze.
    Muszę mieć ze sobą przynajmniej dwie zapasowe (w pełni naładowane), a itak nie zawsze starczają na cały dzień zdjęć.

Dorka

robin102
    Gość
    Te aparaty są bardzo prądożerne , a zamienniki -akumulatorki bardzo różnych parametrów i starzeją się szybko 6-8 miesięcy żywotności