A oto moja dzisiejsza pściółka :P
Wiem, wiem to coś w LD przeszkadza![]()
A oto moja dzisiejsza pściółka :P
Wiem, wiem to coś w LD przeszkadza![]()
Nareszcie wakacje
jakim sprzętem robisz takie fajne fotki ??
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
Oly C-725![]()
Nareszcie wakacje
podobają mi się kolorki, inne niż zwykle![]()
mente et malleo
ładna fotka![]()
Gdybym był nieskromny to bym pomyślał, że moje wypociny i długie pisanie do mateusza na początku jego kariery nie poszły na marne. Ale jestem skromny i nie pomyślałem...
NIe sądziłem, że 725 pozwala na takie ładne makro. Bardzo mnie to cieszy. Nawet kompozycja zdjęcia wzorcowa wręcz. To przypadek czy zamierzone?
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Całkiem przyjemnie się patrzy na tą pszczólkę.
No byłem dziś na polowaniu na robaczki a że taka "pściółka" siadła sobie na kwiatku to ja nastawiłem aparat, przyłożyłem kawałek lornetki, poczekałem aż odwróci się do mnie przodem i cykZamieszczone przez sebastan
![]()
Mam nadzieje, że nie poszły na marne, oceniać to możecie patrząc na fotkiZamieszczone przez sebastan
![]()
Nareszcie wakacje
Mówiąć kompozycja miałem na myśli, że są takie stare podręcznikowe zasady mówiące o tym który element zdjęcia w którym miejscu na fotce znaleźć się powinien. Zakładając, że owemu zwięrzęciu zależało na pokazaniu główki i oczka to udało Ci się umieścić je niemalże w idealnym miejscu.
Gdybyś nałozył na zdjęcie siatkę dzielącą je na trzy równe częśi zarówno w pionie, jak i w poziomie to najważniejsze elementy zdjęcia powinny znaleźć się na którymś z przecięć takich linii. No i główka i oczko Ci się wpasowało.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
To daję następne :
"....znajdź mnie"
wiem, że troche nieostre![]()
Nareszcie wakacje