Zależy jak błyśniesz, czy w AUTO czy w TTL, czy z korekcją na minus czy na plus, no i wreszcie w jakim stanie są aku.
Na świeżych aku ładuje się max ok. 4s
Pełny błysk u mnie to ok 6s - sprawdzałem przed chwilą.
Wiele razy zdarzało mi się, że lampa nie wyrobiła się na czas. Najczęściej przy fotografowaniu I Komunii św., kiedy ksiądz narzucił tempo![]()
Ostatnio edytowane przez rafrog ; 7.05.08 o 22:18
a czemu wybrałeś akurat Fl36 a nie np Metza48?
Powiem krótko dłuuuuuugobierz 50 niebo, a ziemia.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
W E330 możesz błyskać dwiema lampami jednocześnie. Nie pamiętam, ale była chyba możliwość (proszę mnie skorygować jeśli się mylę) włączenia gdzieś w E330 opcji, że wbudowana lama błyskała mimo, że FL nie zdążyła się jeszcze naładować. Po prostu FL wtedy nie blokuje Ci możliwości zrobienia zdjęcia.
chciałbym
ale kasa robi swoje
dlatego się wypytuje, muszę się zastanowić czy fl36 wystarczy na moje potrzeby, na razie komunii i ślubów nie planuje, nie robię rownież zdjęć bardzo intensywnie, z drugiej strony nie wiadomo co człowieka czeka
gdybym zdecydował się na fl50 to trochę musiałbym jeszcze poczekać z zakupem
Jesli masz mozliwosc Metz bedzie lepszy FL-36 gdyby nie to ladowanie byloby fajnie. Ale w sposob jaki ja robie zdjecia powinno byc ok. Metz generalnie ciut tanszy powinienen byc. Wczoraj bawilem sie za miastem lampa z kolega zeby sprawdzic rozne tryby itp i na jak daleko oswietla bylo ok tylko ten czas.