Chyba nie doczytałeś? Ja robię na manualu. Pomiar nie ma znaczenia. Na przykładowych zdjęciach jest moc maksymalna flasha...
Chyba nie doczytałeś? Ja robię na manualu. Pomiar nie ma znaczenia. Na przykładowych zdjęciach jest moc maksymalna flasha...
O JENY , a ja od wczoraj ma FL36 i gryzie mnie jeden problem. Dopracowałem się już swoich ustawień balansu bieli, teraz z lampą zewnętrzną wszystko poszło w pinduuu. Jekieś taki docieplone wszystko wychodzi. Niby kombinuje różnych ustawień , ale ciągle to nie to.
robin102, a może wtedy było źle i było zbyt chłodno, a teraz jest dobrze?![]()
bladyNie !! wszystko mi w pomarańczowo-beżowe wali.
Oj długa droga przede mną.
Nie rozumiem po co robić manualne ustawienia WB przy lampie olympusy bardzo dobrze sobie z tym radzą w auto. Można też ustawić dla lampy 5300 i musi być ok.
No dobra fachowcy.....
Powiedzcie mi czy w fl-36 jak się podniesie lampę do góry to czy działa jeszcze TTL?
E1+14-54+fl-36
agencja-weselnaChyba nie ma takich ograniczeń, nie zauważyłem , ale jak robisz wesela to raczej kup Fl 50 . Ja kupiłem tą lampke raczej do C5050 z E300 to będe jej używał okazjonalnie.
dorianNo właśnie przy świetle słonecznym , czy sztucznym mieszanym czasem jadę na Auto WB i olek sobie świetnie radzi ,ale z lampą zewnętrzna cosik nie bardzawo. Albo mam za duże wymagania.
Oczywiście, że działa. Dlaczego miałby nie działać?Powiedzcie mi czy w fl-36 jak się podniesie lampę do góry to czy działa jeszcze TTL?
Przy mieszanym jest problem. Jeśli to pomieszczenie to możesz robić na najkrótszych czasach. Wtedy najmniej światła zastanego jest rejestrowane, a główne oświetlenie daje flash. Jesli chcesz wykorzystać światło zastane to dajesz dłuższe czasy, ale wówczas jeśli dominuje światło sztuczne, albo masz problem, albo zakładasz na flash filtr dla światła żarowego, taki jak ustawienie balansu przy którym robisz i dobrze wychodzi to sztuczne. Jeśli w zastanym dominuje słoneczne to problemu nie ma. Ja w każdym razie nigdy nie mam.dorianNo właśnie przy świetle słonecznym , czy sztucznym mieszanym czasem jadę na Auto WB i olek sobie świetnie radzi ,ale z lampą zewnętrzna cosik nie bardzawo. Albo mam za duże wymagania.