W kieszeni/koncieZamieszczone przez tomeko
![]()
W kieszeni/koncieZamieszczone przez tomeko
![]()
Zadzwoniłem do tego sklepu - nie mają na stanie.Zamieszczone przez netfinity
BTW
Komentarze tego sklepu są również niezadowalające.
witam, no i zapomogłem się w fl-36...jak na razie bardzo pozytywne wrażenie...ale mam pytanie...czy wyświetlacz nie jest podświetlany w tym modelu? chodzi, że w ciemnosci nie widać co się wyświetla...a jak jest w innych?
Jest, przyciskiem light, ja taki mam ...:-/Zamieszczone przez robak_70
kliknij tu i powieksz rysunek lampy, pokaze sie tylna sciana, po prawej u gory jest ten przycisk ..
http://zakupy.wp.pl/recid,6330,title...l?ticaid=152f7
black_bird - masz obie te lampy, jak w praktyce wygląda czas ładowania obydwu lamp.
Jak to jest z tym przegrzewaniem FL 36?
Na ile średnio zdjęć wystarczają akumulatorki w każdej z tych lamp.
Nadal się wacham z zakupem, kazda niby dobra tylko cena x2, przy fl 36 moglbym kupić np. szkiełko 35mm 1:3.5 Macro![]()
Z góry dzieki za odpowiedz.
Na swiezych FL 50 laduje sie szybko, 2-3 sek, FL 36 wolniej 7-12 sek. Nigdy zadnej nie przegrzalem pomny ostrzezen, są tu fotografowie weselni, którzy robili poligon doswiadczalny ..;)Zamieszczone przez netfinity
Zadaj sobie pytanie, co bardziej potrzebujesz? Jesli lampy kup nawet uzywana FL50, jesli szkło do macro, to FL 36 sie przyda, mozna ja wykorzystac do makro wykorzystujac odbicia z jej blysku, palnik lampy jest odchylany i przekrecany, swobode masz tutaj dużą ...
7-12s to bardzo dlugo, nawet jak sie robi fotki na urodzinach tesciowejZamieszczone przez black_bird
![]()
Hummmm, potrzebuje lampyZamieszczone przez black_bird
ale czy mam za 2x tyle wydawac jak sie tym zawodowo nie zajmuje, a z drugiej strony wydac na fl 36 i za rok zalowac ze sie nie kupilo 50'tki a na sprzedazy uzywki sie traci.
Obiektyw do makro moze zawsze poczekac, bardziej przyda mi sie lampa.
Musze jeszcze pomyslec, posledze temat, moze podjade gdzies do sklepu i sprawdze organoleptycznie![]()
ok dziękuje, znalazłem no i działa , jest to czasówka..jeszcze pytanie....czy jak podpinacie lampę fl-36 do sanek apratu to trzebą ją ręcznie przyciskiem power załączyc czy powinna się jednoczesnie załączyc przy właczeniu aparatu?moja trzeba ręcznie power włączyć...Zamieszczone przez black_bird
FL-36 trzeba załączyć przyciskiem "Power".
Sama sie nie włączy.
A tak z ciekawosci, FL 50 tez i czy ma takiesamo podswietlanie (czasowe)?Zamieszczone przez Oleryk