to zależy jeszcze od mocy błysku, ale na dobrych bateriach jakieś 1,5 s przy max. mocy.
to zależy jeszcze od mocy błysku, ale na dobrych bateriach jakieś 1,5 s przy max. mocy.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
To zależy od stanu naładowania baterii i od siły błysku,
Maks 4 sekundy, chyba, że baterie prawie na wyczerpaniu.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Wiesz po jednym błysku w normalne sytuacji ona dalej jest naładowana i może błyskaćZamieszczone przez tao
![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
jaka jest jeszcze wydajność powiedzmy akumulatorków ok. 2000 mAh. na ile to wystarczy przy średniej mocy błysków
jakieś 200, może troszkę więcej.
doświet. af jest za pomocą diody? na jaką odległość skótecznie działa?
Kilka metrów (ok 3-4)
Dioda znacznie mocniejsza niż w e-1
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
za pomocą czerwonych wzorków tak jak to jest w E1. do 5 m na pewno działa ok, dalej nie wiem... trzeba potestowac.
Czy ktos orientuje sie co to za 'nasadka rozpraszajaca' znajdujaca sie w wyposazeniu fl-36? Znalazlem na Olypedi informacje:
... i nie bardzo wiem jak to interpretowac.Czy ta nasadka dziala ze wszystkimi ekwiwalentami czy tylko przy 12mm? Czy dziala ona podobnie jak nasadki Stofena? Prosilbym o jakies wyjasnienie.* Liczba przewodnia:
* automatyczne przełączanie z 36 przy 42mm do 32 przy 35mm, 28 przy 25mm, 26 przy 18mm, 22 przy 14mm, 20 przy 12mm
* 14 przy 10mm oraz 12 przy 8mm z nasadką rozpraszającą (wbudowana)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell
Ta nasadka to taka klapka rozpraszajaca, ktora przy krotszych ogniskowych powinno sie wyciagnac (jest wbudowana w lampe) i przystawic przed palnik, by rozpraszala swiatlo.