Dziadek napisz jaki to szampon, model, pojemnosc butelki itp zebym mogl kupic wlasciwy "model".
Dziadek napisz jaki to szampon, model, pojemnosc butelki itp zebym mogl kupic wlasciwy "model".
...był Olek jest A6000
Panowie - mam pytanie dot. FL-36. Czy Wasze lampy również mają jakieś 1-2 mm luzu wyczuwanego jak się jedną ręką chwyci za część z bateriami a drugą za palnik - chodzi o luz w płaszczyźnie poziomej- tej po której palnik się obraca po naciśnięciu "push"... ??
Pozdr...
ja tak mam. trochę mnie to zdziwiło na początku ale postanowiłem olać![]()
.
Mam luz, ale bardziej jednomilimetrowy niż dwu. Nie zwróciłem do tej pory na to uwagi, więc to nie problem.
Uzywam dwoch stofenow- szamponowych z fajnego plastiku mlecznej struktury. Jeden do fl36, drugi do Silnego Cullmanna dc42. ale wycialem nie tak plytko jak w oryginale tylko gleboko. Nasadzam i podnosze glowice najczesciej 90 stopni, palnik najszerzej w manualnym zomie. Ten niby stofen przypomina wysoka czapke kucharska na palniku.
Blysk jest dookolny i imituje tzw. goly palnik ( bulb). Fajnie sie to rozlazi po pomieszczeniu. Im pomieszczenie mniejsze i bielsze tym lepiej. Ale w RAW troche to mnie mniej interesuje. W wiekszych salach lampa musi byc silna.
Czesc.Ch.
Wyklepałem dyfuzor i jestem z siebie dumny. Działa spoko. Na pawno lepiej, niż oryginał, bo ma dużo (pewnie trzykrotnie) większą powierzchnię świecenia. Mój model ma przewagę na Dziadkowym - nie ma wioskowo-szamponowatego wyglądu. Uważam, że mój sprawia wrażenie semi-profi.
Dla zainteresowanych:
Model nazwałem "Kaszmirowy dotyk". Wykonany na bazie żelu pod prysznic firmy Ewa "Kaszmirowy dotyk - nowa formuła". Cena - 4 złote z groszami.
Butelkę obciąłem nożykiem do tapet, tak że ma wysokość 10,8 cm. Chciałem wyższy dyfuzor, ale butelka się zwęża i nie można jej wtedy nałożyć na palnik. Lampa wchodzi na ścisk, nie spada.
Piersze nałożenie wymaga odrobiny cierpliwości, ale potem plastik naciąga się i jest gitara. Tylną ściankę wyłożyłem sreberkiem z czekolady - nakleiłem sreberko na kartkę papieru, żeby się nie poszarpało przy mocowaniu. I przykleiłem na dwustronnej taśmie samoprzylepnej. Bangla jak złoto.
Coś załącznik się nie przykleił do ostatniego posta. No to dam ze swojego serwera:
Później (dziś albo jutro) wrzucę foty z dyfuzorem i bez.
Nic tylko pogratulować talentu. IMHO "Kaszmirowy dotyk" wygląda jak Hi-End profi...Zamieszczone przez Rafał Czarny
Rozumiem, że światło z tego nie będzie miało nachalności flasha - będzie jak lekki i subtelny dotyk kaszmiru...
Jak się oswoisz z wynalazkiem to pewnie nie tylko ja chętnie zobaczę efekty - ot dwie porównawcze foty - jedna z gołą lampą, druga przyodziana kaszmirowym dotykiem...
Pozdr...
Ciekawe, muszę to koniecznie uczynić. Rafał - wykleiłeś sreberkiem jak mniemam tylko górę, tzn. dno butelki![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Nie, nie. Wykleiłem tylną ściankę, tak by sreberko odbijało światło i wzmocniło ściecenie "do przodu". Dyfuzor będzie używany w takiej pozycji jak na zdjęciu, czyli palnikiem do góry.Zamieszczone przez Piotr Grześ