FLka w sufit pod kątem 30 st. z kawałkiem odblasku z białego kartonu i ISO 400, ot to wszystkoAha jeszcze EV podciągnięte na 0,3... Reszta automat, bo to sylwester
Tzn. przesłona chyba f4 lub f4.5 trzeba w exif zobaczyc....
FLka w sufit pod kątem 30 st. z kawałkiem odblasku z białego kartonu i ISO 400, ot to wszystkoAha jeszcze EV podciągnięte na 0,3... Reszta automat, bo to sylwester
Tzn. przesłona chyba f4 lub f4.5 trzeba w exif zobaczyc....
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Oswietlenie ok, wszystko widac, wydaje mi sie, ze osiagnales to, co chciales. Wiem, ze mialo o tym nie byc, ale ta Pani, druga od lewej, smiesznie sie wygina i do tego ma taki zaangazowany wyraz twarzy...Ciekawe, co to za taniec ;P
luc4s,
bardzo ładne światełko, niesamowicie naturalne, czy to o kolorze skory mowa, czy tez wnętrze ze wszelkim i elementami wygląda jak żywe. Kolorowe baloniki wiszące na ścianie po prawej stronie oraz wyraźnie informujące o swojej obecności lampy w dalszym planie maja bardzo "prawdziwe" kolorki.
Moim skromnym zdaniem, fotka wykonana jest tak naturalnie, ze trudno uwierzyc, ze to Sylwester, gdybyś powiedział, ze w środku dnia, a zrodlem światła jest swiatlo dzienne, tez bym uwierzył.
pozdrawiam,
excel
Dzięki, ale to głównie zasługa FL 50 i sali, gdyby sufit nie był biały to by tak myślę nie wyszło. Ja prawdę mówiąc za wiele nie myślałem nad tyi fotami, nawet wpadłem na pomysł, że postawiłem aparat na stole i pilotem tańcząc co jakiś czas go wyzwalałem
A jaki to taniec? Jakiś nowoczesny
[edit] jeszcze fota z drugiej sali, wklejam po to, żeby pokazać, że FL50 naprawde warto kupić. I przy 95 % strzałów w sufit zrobiła na Sanyo 2500 mAh ok. 150 fotek, a ładowała się po każdym błysku naprawdę szybko.
noo spisała się lampa
.
luc4s,
następny przykład ładnego swiatelka - miękkie, naturalne, nadające barwom wierności, a na skorach pan nie widać blyszczacego makijażu.
Zwrocilem uwage na wiszący na ścianie obraz, nawet w takiej odleglosci czerwona suknia bohaterki obrazu jest ładnie subtelnie czerwona.
Jednak najlepszym chyba sprawdzianem wierności kolorow sa kartoniki napojow, popularne i znane kazdemu
pozdrawiam,
excel
Rafał, strzelałeś na wprost czy odbijałeś przy tej fotce?Zamieszczone przez Rafał Czarny
Lucs - nie widzę Twojego zdjęcia...mam coś nie tak z przeglądarką czy jak?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
luc4s You don't have permission to access /albums/sylw/pc315291_1.jpg on this server.
popraw linki czy cosik![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Niech ręka boska broni przed strzelaniem na wprost. Światło lampy odbiłem od skośnego sufitu (pokój na poddaszu) za moimi plecami. Korekcja na lampie +1,5 EV. Fl 36 kręci łebkiem w dwóch osiach, co daje świetne możliwości odbijania światła.Zamieszczone przez lessie
Do tej pory miałem do EOSa lampę, która miała tylko pokłony (speedlite 380 EX). Bardzo doceniam teraz kręcenie fleszem w dwóch osiach.