jak masz to może Ty nam o nich coś napisz ?![]()
jak masz to może Ty nam o nich coś napisz ?![]()
ok. właśnie kurier dostarczył lampkę, ale jestem w pracy. Wieczorwem zdam relację.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
kisi:
dzieki za info. jakiś rok temu odstawiłem 4 szt. ANSMANN, najstarsze aku jakie miałem - prawie nic już nie trzymały. te Panasy jeszcze trochę pochodzą i faktycznie pójdą do latarki. niby szkoda ale jak patrzę ile wytrzymują zwykłe paluszki to widzę że szkoda na nie kasy po prostu.
na robocie miałem niezły motyw: w jeden dzień, jak na komendę oba zamienniki BLM-1 poszły w cholerę, spadła im pojemność do 30%. na każdym zrobiłem po 80-100 fotek i amba. zostałem z oryginałem OLKA, który uratował moje dupsko. po weekendzie od razu zakupiłem Hahnela i jest OK - drugiego też kupię bo z zakupem GP za wiele zachodu.
Piotr:
w moim pojęciu HAMA to taka marka budżetowa. niby znana, niby działa, ale filtra tej firmy nikt Ci nie poleci, zasilania chyba też. za to dekielki jak najbardziej.
pamiętaj: każda oszczędność na zasilaniu mści się wtedy kiedy naprawdę zależy Ci na fazie. dobre aku to Panas (japan), GP, HFR (robin chwali) może jeszcze Energizer.
pojemność 2000-2400, wyżej nie ma sensu.
Dzięki, za uwagi, rzeczywiście zainwestowałem w filtry i ich nie używam, bo są dziadowskie. Aku mam, bo miałem w poprzednim aparacie, ale zainwestuję zgodnie ze wskazówkami.
Pozdrawiam
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
to watek o lampach a nie akumulatorach! prosze nie tworzyc OTow
BTW
Zasilanie, czyli co musisz wiedzieć w praktyce o akumulatora
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Zdjęcie poświecone tylko FL36. Mizerne światło zza okna nie miało wpływu na fotę - pozwoliło jedynie ustawić ostrość. Ta lampka daje radę.
FL36 jest dobre właśnie do takich rzeczy, nie nadaje się do serii, do ekstremalnych warunków itd. Bo do tego jest FL50
Bardzo fajne zdjęcie!
pozdrawiam![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Do serii się nadaje pod warunkiem, że wali się nią na wprost i bez rozpraszaczy. Przy odbijaniu od ściany, sufitu czy przez dyfuzor trzeba czekać po każdym strzale. Niestety...Zamieszczone przez Yx
Co sądzicie o naświetleniu w tej fotce?
Jedna z sylwestrowych, więc inne aspekty pomińmy jak kadry itp. z powodów oczywistych
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Spoko światełko. Napisz, jak fota powstała.