nie mogła być używka -aż tyle bym nie przepuścił między palcami :>
nie mogła być używka -aż tyle bym nie przepuścił między palcami :>
No mi się udało jak ślepej kurze ziarnoSwoją drogą więcej w tym przypadku było szczęścia. Nie bylem pewny czy znajdę środki na FL50 ale z miesiąc temu napisałem do gościa na Allegro, który sprzedawal caly zestaw, czy zechce sprzedać osobno. Napisał, że jak mu się nie uda sprzedać razem to się odezwie. Ja już prawie zapomniałem o nim, a tu mail, że chetnie sprzeda lampkę za 1000 zł. No i tak trafiła w moje ręce FLka.
Sprzedawca naprawdę solidny, wysłał paczkę na swój koszt, na dodatek ubezpieczył i opłacił możliwość sprawdzenia zawartości na poczcie. W środku dołączył umowę, że jak mi się coś nie spodoba to w ciągu tygodnia mogę odesłać lampę na jego!! koszt, bez żadnych wyjaśnień.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
to jest dopiero hardcore
Właśnie przetestowałem taki zestaw![]()
Mocne![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
To i ja się tu dopnę. Żonę i dzieci oczy już bolą od mojego błyskania, postanowiłem więc zapytać żeby im krzywdy nie zrobić. Czy przy robieniu na TTL-u ma znaczenie, jaki jest pomiar światła w aparacie(matryca, centralnie ważony, spot)? Logicznie myśląc ma, ale nie jestem pewien.
Pozdrawiam Marek.
nie widzę tego w kadrze pionowym, faktycznie hardcore... ale jeszcze większy to używanie FL-50 z dwoma kompletami aku. nie ruszam się na robotę bez 16 aku NiMH. jeden komplet w lampie i 3 na zapas. 1xx błysków przy powiedzmy GN20 i wymiana. chyba trzeba pomyśleć o tych ogniwach które robin poleca...
tak w ogóle, to dziwnie zaniżają ceny na FL-50. skoro popyt jest jak cholera, to czemu popychają je za pół ceny? bez sensu.
Kto popycha? Sklepy? Czy Ci co sprzedają używane? Popyt jest ale przy stosownej cenie.Zamieszczone przez KaarooL
Za 800-1000 zł to może i bym kupił używaną FL-50, a i tak bym się zastanawiał, czy w moim wypadku nie lepiej FL-36 a za resztę iść na browarek.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady własnie wróciłem z małego 2 dniowego wypadu i trochę fociłem z FL50. Powiem, że warto. Całkiem inny komfort pracy jak z FL 36, no i ISO 200 to max. jak waliłem światłem w sufit (dość wysoki), z FL to zawsze na ISO 400 robiłem.
Nie wiecie gdzie najtaniej kupić nową fl-50?
Przestudiowałem strony typu skąpiec.pl i najtaniej znalazłem za 1625zł z przesyłką.
E-1 + 14-54 - sprzedany
FL-50 do sprzedania
dwa dni temu była na alegro za 1470
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.