powiedzcie gdzie mozna kupić używana 50 za taka cenę?
z gwarancją macie?
powiedzcie gdzie mozna kupić używana 50 za taka cenę?
z gwarancją macie?
E-1 + 14-54 - sprzedany
FL-50 do sprzedania
Raczej się wystrzgaj zakupu używki tej lampy bo może byc nieźle pojechana przez rzemieślnika-rzeźnika , chyba ,ze wiesz od kogo kupujesz.
Trzeba szukać okazjiNajlepiej męczyć osoby, które sprzedają zestawy, żeby sprzedawali po kawałku.
Robin a to, że mocno używana jakie ma znaczenie dla lampy? Raczej jak coś się tam zepsuje to siądzie od razu, palnik chyba wytrzymuje kilkadziesiąt tysięcy błyśnięć. Oczywiście jakieś tam ryzyko jest.
Swoja drogą zauważyłem, że na karcie gwarancyjnej do mojej (już nie mojej) FL36 nie ma wpisanego nr seryjnego lampy więc skąd oni wiedzą, że dana lampa to ta na którą jest gwarancja?
Ta co ja kupiłem ma nawet gwarancję wogóle nie podbita, więc w razie W mogę sobie u pierwszego lepszego znajomego ze sklepem RTV podbić. Dogadałem się też ze sprzedającym, że ma mi udzielić tygodniowego okresu próbnego na przetestowanie.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Lampka miała kilka miesięcy, więc gwarancja jeszcze była pół roku (tfuu albo póltora już nie pamiętam), oczywiście wszystko podbite i faktura dołączona.Zamieszczone przez robin102
Przesyłka za pobraniem z opcją oglądu na poczcie przed odbiorem.
Ani jednej ryski...
Jak dotąd działa bez zarzutu obskoczyła tez ślub czy dwa w rękach LubMicha...
Ryzyko było praktycznie żadne...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Odebrałem właśnie FLkę. Kurka jakie to bydle w porównaniu z FL36
[edit] Napiszę coś więcej. Wydawało mi się, że FL36 to nawet fajna lampka i jakoś sobie nią radziłem, jednak po podpięciu FL50 mam takie same wrażenie jak wtedy gdy przesiadałem się z kompaktu na lustrzankę. Całkiem inny komfort pracy, prędkość działania...jedyna wada....dlaczego ona jest taka strasznie wielka i cięzka? Nie zmieści mi się w mojej torbieNo cóż ale trzeba się będzie przyzwyczaić.
PS.
Dostalem w komplecie jakiś rozpraszacz, niestety nie wiem czy to oryginalny Stofen czy jakaś podróba. Czy na stofenie jest napis?
Też dziś dostałem FL-50. Każdy akumulatorek Ni-MH do niej można wsadzić? Posiadam zestaw 4 akumulatorków GP 2000 AA HR6, nada się?
E-3, E-510
Nada się. Najlepiej dokup jeszcze drugi komplet - ta zabaweczka szybko zjada akusieZamieszczone przez Kordek
![]()
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
najlepiej HFR-y , dużo prądu za małe pieniądze
Dzięki Robin i Siwyjohn. Pierwszy raz takie cudo mam i trochę się bałem czy mi nie zepsują te akumulatorki lampy. Jestem w tym temacie laikiem, ale jak przeczytam instrukcje to bede trochę mądrzejszy. Zapamiętam to raz na jutro.
E-3, E-510
Kupiłeś nową czy używaną?