Strona 17 z 56 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 555

Wątek: Co lepiej Fl-36 czy Fl-50

robin102
    Gość
    Napewno nie POBIERA ENERGI DO BŁYSKU z akumulatorka apartu. Sama komunikacja body z lampą też jakieś mikroampreki pożera, ale to nie ma wpływu na ilosć fotek. Przypuszczam , ze używałeś dużo wyświetlacza zeby te psie pięknosci zobaczyć na LCD a poza tym może w tej hali bylo zimno to wydajnosć ogniwa nawet tak dobrego jak BLM-1 szybko spada.
    W temperaturze pokojowej ok 22 stopni wskaźnik naładowania akumulatora pokazuje 100% po wyjściu na podworko bez robienia żadnych fotek ten sam wskaźnik w moim nowym OLKU pokazuje sprawnosć aku na 80 % - niech Ci to da do myślenia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    Przez ostatnie 4 dni prawie tą lampeczkę [FL-36] zajechałam Wiadomo, Poznań, World Dog Show, ciemne hale... Ogólnie fotki słabe [jeszcze nie umiem z niej efektywnie korzystać ;]], ale... jestem z tego cudeńka baaardzo zadowolona
    Kurcze na hali to z FL-36 może być ciężko, bo to demon mocy nie jest, ale jak dać odpowiednią ogniskową to nawet i 12 metrów potrafi objąć. dog_master jak coś znajdziesz fajnego to pokaż

A jak robiłaś zdjęcia? Dopalałaś wbudowaną lampą w E-330, czy tylko FL-36?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    No na hali ciężko...

Niestety, tylko FLowałam, bez dopalania wbudowaną, bo by mi aku. nie starczyło

No, ale cośtam wyszło, nawet się nie spodziewałam, że tak ładnie , jutro wrzucę, dziś ledwo żyję
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Kup sobie koniecznie drugą baterię. Prawdopodobnie po kilkukrotnym ładowaniu sprawność baterii wzrośnie, więc powinno być lepiej.

Jakoś wytrzymam do jutra w oczekiwaniu na zdjęcia. Nawet nie śmiem pytać co robiłaś dzisiaj, że się tak zmęczyłaś w trzy kwadranse dzisiejszego nowego dnia (minęło dzisiaj dopiero 45 min).
    blady

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mam 2 baterie ale to naprawdę dla mnie za mało na cały jeden dzień :P zważywszy na to, że z lampą starcza mi każda na max. 200 błysków, a codziennie na wystawie byłam 9-12h

Eh wolisz nie wiedzieć. Co mnie podkusiło iść do gdańskiego V LO... 03:20... :/ Fotki będą... jak się wyśpię :P dziś/jutro/za ~12h. Ale cudów nie oczekuj
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

robin102
    Gość
    A mnie wciaż dziwi jak można i po co np. z takiej wystawy psów (też bywam bo pieski uwielbiam) zrobić 400 czy więcej zdjęć . W zupełności wystarczy 20-40 przemyślanych żeby nie trza ich było kasowac.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Napewno nie POBIERA ENERGI DO BŁYSKU z akumulatorka apartu. Sama komunikacja body z lampą też jakieś mikroampreki pożera, ale to nie ma wpływu na ilosć fotek. Przypuszczam , ze używałeś dużo wyświetlacza zeby te psie pięknosci zobaczyć na LCD a poza tym może w tej hali bylo zimno to wydajnosć ogniwa nawet tak dobrego jak BLM-1 szybko spada.
    W temperaturze pokojowej ok 22 stopni wskaźnik naładowania akumulatora pokazuje 100% po wyjściu na podworko bez robienia żadnych fotek ten sam wskaźnik w moim nowym OLKU pokazuje sprawnosć aku na 80 % - niech Ci to da do myślenia.
    LCDka nie uzywalam za wiele, ale z ta temperatura masz racje Dzieki za wyjasnienie Szczerze mowiac, myslalam, ze tylko temperatury w granicach kilku stopni i <0 powoduja takie rozladowywanie sie

Cytat Zamieszczone przez robin102
    A mnie wciaż dziwi jak można i po co np. z takiej wystawy psów (też bywam bo pieski uwielbiam) zrobić 400 czy więcej zdjęć . W zupełności wystarczy 20-40 przemyślanych żeby nie trza ich było kasowac.
    Wiesz, ja po prostu lubię robić zdjęcia Ja jestem początkująca w fotografii, wiele zdjęć mi nie wychodzi, wiele jest poruszonych... no, ale mniejsza z tym

Kilka obiecanych fotek: [akurat te sa kiepskie ;] bez wyrazu takie jakies, ale jedyne w miare dobrze obrazuja prace lampy]

Mieszka w
    Podkarpacie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie jest źle. 3,4 i 5 były robione chyba z większej odległości.
    Pozdrawiam Marek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No i fajnie jest - fotki przyzwoicie błyśnięte, zdjęcia OK. Trza 4 tylko wyprostować - ale to nie ma nic wspólnego z FL-36.
    blady

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam wszystkich.
    Przeczytałem cały ten watek i chyba 3 inne dot. Fl-36.
    Zdjecia robie wylacznie amatorsko ,nie zarabiam na tym (tak dla okreslenia zakresu wykorzystania lampy).
    Mam E500 ( swietny aparat!) i dokupilem dzisiaj Fl-36.
    Przeczytalem instrukcje obslugi abu tych rzeczy kilkukrotnie i stwierdzam,ze zglupialem.
    Mianowicie, E z FL-kiem w preselekcji przesłony jak i w innych trybach pokazuje ciagle migawke 1/80 sek.
    Ni grzybanie nie idzie zmienic na szybsza...Czy ta lampa ma synchronizacje na 1/80 sek??
    w instruckji nic na ten temat nie znalazlem...
    Czy ktos moglby mi doradzic czy cos przeoczylem, z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam!