abc
abc
Dziękuję za komentarze.
I następna zimowa fotka:
Po zjeździe:
http://www.arturo.serv01.net/olympus...4/poszusie.jpg
Kolejne z tematyki zimowej. Fotka nieszczególna, ale mi jakoś przypadła do gustu.
![]()
Mnie też. Ja bym tylko ściął do minimum niebo. Fajna fota.Zamieszczone przez jacek2004
całkiem ciekawe zdjęcie, nieba może całkiem bym nie ucinał, ale to co mi się spodobało,
to ludzie na stoku wyglądający jak małe czarne bobki...tak w pierwszym momencie mi się skojarzyły te plamki i tak zostało... naprawdę polubiłem to zdjęcie.
blady ja też głownie dla tych ludzików zrobiłem zdięcie. Czasami bywam tam właśnie na nartach (Czarna Góra k/Lądka) i naprawdę rzadko jest tylu ludzików jednocześnie na tym stoku. A co ciekwiej to przy powiększeniu 1:1 naprawdę nieźle widać tych ludzików.
a ja mam pytanko?obejrzałam większośc Twoich zdjęć, podoba mi sie ich kolorystyka.Wiem dużo zalezy od światła.Podobaja mi sie szczegolnie fotki Alpy Francja.Przepiekna kolorystyka nieba i gorskich pejzazy.Czy mozesz mi powiedziec czy zdjecia przerabiales w jakims programie czy to efekt naturalny.Jesli naturalny to moze masz specjalne filtry.Jesli tak to jakie?Moj c-8080 mimo filtrow CP I UV nie osiaga takich efektow.NAjladniejsze kontrasty mialam jesienia latem niebo jest biale
życze dalszych fotograficznych sukcesow
szurkas, większość przezentowanych fotek to fotki nieobrabiane poza zmniejszeniem, wyostrzeniem i dodaniem czasami kontrastu. Alpy to JPEGI wprost z aparatuTo były moje pierwsze fotki zrobione E-1. Teraz robię w RAW, w których czasami poprawiam ekspozycję używam głównie programu Olympus Viewer, czasami RawShuter lub PhaseOne. Tymi dwoma ostatnimi mozna nieco pokombinować z RAW, ale trzeba uważać aby nie przekombinować
![]()
Filtry jakie głównie używam to Hoya UV Super HMC, czasami zakładam szarą połówkę lub polara.
Matryca kodaka jest cudowna, oby livemos z E-330 był zbliżony do niej![]()
dzieki za szybka odpowiedz do milego![]()
Dawno nic nie publikowałem, więc na początek,
Bliźniacy![]()
http://www.arturo.serv01.net/olympus.../blizniaki.jpg
A w oczekiwaniu na lato przeglądałem sobie wakacyjne fotki, oto jedna z nich:
![]()