Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kraków-Rynek

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Olek c-765 + adapter cla-4 + filtr UV Hoya + statyw + polar Hama + 2xOlympus Li-10b... może jeszcze cos będzie

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nocne zdjęcia to niełatwa sprawa, odpowiednie naświetlanie, balans bieli... wiele problemów do rozwiązania.
    Na większości Twych fotek budynki są krzywe, nie lubię tego dlatego tutaj minus
    Wg mnie niektóre zdjęcia są przepalone.
    Przeglądnąłem exif paru zdjęć i widzę, że miałeś dużą dziurę w obiektywie. Ja bym to zrobił inaczej, mała dziura i dłuższy czas naświetlania (albo nawet ten sam, bo są przepalenia dość znaczne np. na sukiennice2 aż razi po oczach ) Światło z różnych źródeł prezentuje się lepiej przy bardziej przymkniętej przysłonie, a przy małych wartościach F wychodzi mocno rozlane jak na Twych zdjęciach.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar Kwera
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Co do czasu naświetlania problem był w tym że o tej godzinie na rynku przewalały się straszne tłumy ludzi, a nie chjciałem ich specjalnie na zdjęciach dlatego wolałem dać dłuższy czas naświetlania, a małą przesłonę, zresztą ile ich było widać na zdjęciu sukiennice 1, tzn te cienie. Czy to mnie choć troszkę tłumaczy?
    Tak czy inaczej dziękuję za krytykę i obiecuję poprawę :P
    Olek c-765 + adapter cla-4 + filtr UV Hoya + statyw + polar Hama + 2xOlympus Li-10b... może jeszcze cos będzie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    gwoli scislosci wolales dac dluzszy czas ? wtedy bys ich zlapal wolales dac szybszy/krutki czas wtedy masz ich mniej a sukiennice strasznie zjarane, reszta nie bodob mi sie wb

Awatar martha
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    witam
    Zdjęcia przepalone co przeszkadza w ogladaniu.
    Pod radami No-shadow Kick'a podpisuje się. Fotografowanie w nocy to wyzwanie. Bardzo trudno jest zrobic dobre zdjęcie, które odda urok miejsca - w tym przypadku Krakowa.

Pozdrawiam
    760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
    Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.

Awatar Loram
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nocne zdjęcia są bardzo trudne do wykonania na dobrym poziomie. U Ciebie większość fotek jest niestety srodze przepalona.
    Próboj dalej, eksperymentuj, słuchaj rad innych, a dobrze na tym wyjdziesz...

pozdrawiam
    P.S.
    U mnie na stronce znajdziesz kilka fotek krakowskiego rynku