Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: firmware c-5060

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ustka/Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wlasnie wgralem nowe oprogramowanie do OLY-5060, poszlo bez problemow - dokladnie tak jak w instrukcji ze strony podanej przez Traina. Robilem testy przed i po, roznica w jakoscie pracy AF jest wiecej niz zauwazalna - wczesniej w ciemnym miejscu by ustawic ostrosc potrzebowal kilku sek (ustawial sie w skrajnej pozycji i malutkimi kroczkami probowal ostrzyc), teraz (w tym samym miejscu) robi to o niebo szybciej (ostrzy w kilka dziesiatych sek.)
    Pozostale poprawki o jakich mozna przeczytac sa (przynajmniej u mnie) na tyle subtelne - zmiejszenie czasu zapisu, pracy aparatu czy budzenia - iz ciezko wogole o nich mowic.

Pozdrawiam Bartek

Acha, no i AUTO ISO przestalo oznaczac ISO 80 - zachowuje sie juz tak jak powinno.

Awatar Tran
    Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po nastepnych doświadczeniach z nowym softem w C5060, moge dziś napisac, ze odczyt Raw-a w Ps jst ostrzejszy i gladszy zarazem, wydaje sie rowniez, ze kolorystyka ulegla poprawie.Jest jakas taka milsza w odbiorze.Reasumujac, to co teraz z Raw-a czyta Ps wali mnie na glebe.I mysle, ze nie przesadzilem zbytnio.
    P.s.Focicie w ten mróz?Ja mam male obawy.Przepraszam , ze nie na temat.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    pewnie! ale tradycyjnym pentaxem ME super chociaz moj 5060 przetrwal mrozy, opady sniegu, pustynne piaski, duza wilgoc, upadki na asfalt... to kawal solidnego sprzetu

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A CO ZROBIĆ JAK NA KONIEC SIĘ WYŁACZY, MOŻNA WŁĄCZYĆ JUŻ NORMALNIE ?? i jeszce jedno - to mozna wgrac przez kabel USB?, TYLKO PEWNIE JAK TO SAM ZROBIE TO STRACE GWARANCJE A MAM JESZCZE 13 MIESIĘCY GWARANCJI NA NIEGO, wię pewnie pozostaje mi tylko wysyłka do serwisu z prośbą o wgranie nowszego softu, powiedzcie jeszcze 1 jak zachowują się fortki oglądane na podglącie (robione w pionie i obrócone) też tak wolno chodzą??

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    z fotkami na podgladzie obroconymi nic sie nie zmienilo, wgranie nowego softu jest banalne wiec chyba niema sensu wysylac do serwisu...
    tak, jak aparat zgasnie mozna zrobic OFF recznie pokretlem

Awatar suhotnik
    Mieszka w
    Lubin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No i zrobiłem upgrade
    Trochę strachu, ale już mam
    I pytanko.
    Czy po wgraniu softu wyciągać na kilka godzin baterię ??
    Grittz
    suhotnik
    E-510 +14-42mm +40-150mm +CF4GB

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ustka/Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Osobiscie uwazam, iz wyciaganie baterii na dluzszy czas nie jest szczegolnie potrzebne - co mialoby to dac? Po resecie wszystko wraca do fabrycznych ustawien, a po ponownym wlaczeniu laduje sie juz nowy soft.

Pozdrawiam
    Bartek

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    NO DOBRA TO MAM POBRANY NOWY SOFT Z NETU , I CO DALEJ JAK TO WGRAĆ - mam jakiś plik ze skrótem .bin i co dalej, jaki kabel zwykły USB??

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no dobra ja też zmieniłem soft , skuszony wypowiedziami kolegow , miałem wersję 56-82 , teraz mam 84 , hmm powiem tak ; rakiety z AF nie zrobicie , może cosik tam szybciej , ale tam gdzie AF wspomaga się lampką na moje oko nic się nie zmieniło , też trwa to okoła 3 sek ( na oko )
    może zapis RAW na kartę i odczyt jest troszkę szybszy , ale o ile nie dam głowy .
    nie potwierdzam w MOIM przypadku że można focić przy zapisie zdjęcie w RAWIE
    co do instrukcji flaszowania wzorowałem się tym http://www.master.pl/~cinek74/olek/a...firmwareu.html
    i tym http://forum.hslab.pl/viewtopic.php?t=2453
    pozdr. właścicieli c-5060
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ja chyba narazie odpuszcze sobie zmiane softu, kolosalnych różnic nie ma a jak narazie ten soft chodzi mi stabilnie i nic się nie wiesza