Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Jak zformatować?

anasiza
    Gość

Jak zformatować?

Witam
    Karta CompactFlash prawie padła
    aparat komunikuje błąd Niemniej jednak udało mi się odzyskać wcześniej zrobione zdjęcia Zrobiłem to na PhotoRescure teraz chciałbym tę kartę sformatować na kompie bo w aparacie nie daję rady
    Jak to zrobić? wiem tylko że musi być FAT16 i trzeba wejść do dosu co wpisać aby był FAt 16 a nie FAT32 Czy dos będzie widział tą kartę włożoną do czytnika?

Mieszka w
    Trzebinia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam. Nie wiem jak jest z CompactFlashem, ale powinno być tak samo jak z xd, którą ja mam. Jeżeli włożysz kartę do czytnika i klikniesz na mój komputer to pojawia ci się ikonka z przenośnym dyskiem, która odpowiada właśnie tej karcie. Jak najedziesz myszką na tę ikonkę i klikniesz prawym, to rozwinie ci się okno, z którego musisz wybrać formatowanie. Tam są ustawienia fata, więc jeżeli masz ją sformatować na fat16 to poprostu tam ustaw i kliknij formatowanie. Nie wiem jaki masz system ale u mnie na XP wyskakuje albo fat32 albo samo fat. Więc to fat będzie właśnie fat16. Spróbuj w ten sposób powinno iść.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów