Witam
Posiadam C-7070 od 2 tygodni i to moje obserwacje ( mam też dostęp do Canona EOS 300D):
Na plus:
dobrze leży w ręcę, wszystkie przyciski tam gdzie trzeba, bardzo solidne wykonanie, jakość zdjęć jak dla mnie bardzo dobra (oczywiście jak na tą klasę), bardzo dobra ostrość zdjęć, naturalne kolory, autofokus mogę porównać tylko do EOS'a 300D w dobrych warunkach oświetleniowych porównywalna (oczywiście na oko), w trudniejszych warunkach oświetleniowych przy szerokim kącie też ostrzy szybko nie ma specjalnych problemów, przy tele jest już znacznie gorzej tu różnica jest już bardzo duża ale w tej klasie sprzętu to normalne tym bardziej że obiektyw C-7070 przy tele do jasnych nie należy. Doskonała bateria robię spokojnie ponad 400 zdjęć na jednym ładowaniu w tym większość z lampą. Odchylany ekranik to jest rzecz poprostu genialna przyjemność z kadrowania wprost cudowna zwłaszcza przy makro blisko ziemi no i możliwość kadrowania z aparatem nad głową SUPER. Bardzo fajne jest też możliwość przesuwania ramki autofokusa w dowolne miejsce w kadrze co przy aparacie zamontowanym na statywie znacznie ułatwia fotografowanie.
Na minus:
ciemny obiektyw, i jeszcze jedna rzecz która mnie denerwuje przy przeglądaniu zdjęć w powiększeniu bardzo wolno przesuwają się zdjęcia (choć czasami działa to trochę szybciej) być może to problem z kartą pamięci ale to muszę sprawdzić
To tyle tak na szybko jeśli coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę.