Dziękuję za profesjonalną podpowiedź. Kiedy dzisiaj rano chodziłem po deptaklu zobaczyłem reklame Olympusa C-725 (799 zł w promocji) - może lepiej wziąć ten model?
Dziękuję za profesjonalną podpowiedź. Kiedy dzisiaj rano chodziłem po deptaklu zobaczyłem reklame Olympusa C-725 (799 zł w promocji) - może lepiej wziąć ten model?
Miałem przedtem 720, który różni się od 725 minimalnie. Teraz mam 760. I powiem, że róznica i to w każdym elemencie jest znaczna. Na Allegro sprzedają C760 za 999zł, a C765 za ok1250 a C 770 za ok 1450. Tu bym coś proponował poszukać
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Ja mam C725, pracuję głównie na otwartym powietrzu, tryby PASM.
I zdjęcia wychodzą b. ładne, a odbitki w form. 13x18 ostre jak żyleta.
Kolory i kształty ładnie aparat rysuje, minus to to, że jest tylko AF, nie zawsze celny.
Jednak warto chyba dopłacić pare złociszy na C760
Zdecydowałem się na zmianę tematu. Teraz jest to ankieta - proszę o głosowanie, bo niedługo jadę do Lublina i zapewne kupię jakiś aparat.
Postawcie się na moim miejscu!![]()
Mam do wyboru dwa aparaty: Minoltę Z20 i Fuji FinePix S5500. jaki aparat wy byście wybrali z tych przedstawionych. Podajcie ich wady i zalety. Tak się zastanawiam czy może nie lepiej kupić tańszą minoltę Z10 z gorszymi funkcjami czy może lepiej dołożyć i mieć coś lepszego.
Z tych które wymieniłeś moim zdaniem ZDECYDOWANIE finepixa 5500.
Wybacz, że nie napiszę dlaczego, ale musiałbym znów pisać i pisać![]()
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Wtrące tylko dwa zdania, swoja droge w fotografii cyfrowej zaczynałem od Minolty Z1, wybralem ją gdyż tylko ona dawała mi kontrolę nad kadrem - posiada przelączany wizjer cyfrowy kryjący 100% pola widzenia obiektywu. Reszta uwazam, jest w miarę wyrównana w podobnej grupie cenowej. A Z1 spadała na Allegro nawet do 650 zl na gwarancji.
Blizej poczytaj sobie na stronach fotopolis
http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=1411
Sa tez inne modele w opisach w archiwum, pozdro
Ja też bym wybrał tego Fuji. Chociaż nie miałem żadnego z w/w w ręku, to jednak słyszałem sporo ciepłych słów o Fuji, natomiast o Minoltach Z mówią, że im nowszy model tym gorszy.
Pozdrowienia, IT
Olympus C-760 UltraZoom
a od kiedy to zajmujesz sie plotkami?![]()
Miałem okazje widzieć zdjecia z Monolty, jak i Fuji (tyle, że nie z tego modelu)... Fuji wymiatało, powiem tylko tyle. Przede wszytskim w kolorach, ale i na "czystości" obrazu, żadnego "mydlenia".