czy mógłbyś przeczytać pytanie z wczoraj z godz. 20.20 pt. fotki z fl 36 i coś mi doradzić?
czy mógłbyś przeczytać pytanie z wczoraj z godz. 20.20 pt. fotki z fl 36 i coś mi doradzić?
Zmień tryb pracy z P na M - będziesz miał możliwość ustalenia czasu.
Jeżeli zdjęcia wg. Ciebie są niedoświetlone/prześwietlone sprawdź pomiar światła (ustaw najlepiej matrycowy - całą powierzchnią) i wprowadź ewentualną korektę błysku - aż do uzyskania zadowalającego efektu.
Tak uczynię, dziękuję za radę.
Nie ma takiej funkcji. Wyświetlacz w lampie podświetla się łącznie z górnym wyświetlaczem aparatu (np. w E-1) lub luzem.Zamieszczone przez Ali
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
co chcesz przez to powiedzieć? mam olka e500 i zastanawiam się nad zakupem FL36Zamieszczone przez KaarooL
fotki chcę robić głównie z wyzwalaczem radiowym, osób które są w ruchu (sport itp..)
tak jakoś pod wieczór itp.., może jakieś sekwencje czasem czy ta lampa się nada?
żadna z lamp olka w tej chwili nie ma wyzwalania radiowego sama w sobie.Zamieszczone przez 3k
było sobie życie
Ale dodaj, że będzie w tym roku![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
tak wiem ale mozna kupic oddzielnie wyzwalacz radiowy np. taki: http://allegro.pl/item183120015.html - powinno to razem dzialac?Zamieszczone przez fotomic
powinno działać tylko lampa będzie działać tylko na AUTO lub MANUAL nie będzie TTL.Zamieszczone przez 3k
P.S. możesz poczekać też troszkę. Olek odmłodzi oba modele(przez m.in. dodanie zdalnego wyzwalania). Stawiam że obie lampy ukażą się wraz z E-3![]()
było sobie życie
nie jest to głupie rozwiązanie gdyż zbliża się lato więc dosyć długo będzie widno
i powinno się obejść jakoś bez lampy, pytanie czy są już jakieś zapowiedzi mniej
więcej kiedy można się tych lamp spodziewać?