Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 117

Wątek: Lampa do E1 --> FL 36? czy inne alternatywne?

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Po wypróbowaniu Fl-50 uważam, że jest zbyt dobra! --Takie bajery odrywają uwagę od zdjęcia i trzeba naprawde silnej woli, aby się do tego przyzwyczaić...Na ślubach będę z tego korzystać, ale to jest moim zdaniem "przerost formy nad treścią"--Pozdrawiam
    (w przypadku korzystania z zamocowania na sankach konieczne jest użycie daszka rozpraszającego <niekorzystny cień przy ujęciach pionowych>--za kilka dni opiszę sposób wykonania dla Fl-50)

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Sluchajcie, moja FL-36 ka na świeżo naładowanych Sanyo 2500 strzeli z 15 błysków i aku siadają. Tak jest z tą lampą czy moja ma jakies zwarcie?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Weź spróbuj na innym komplecie to się dowiesz.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez michaelangelo
    Sluchajcie, moja FL-36 ka na świeżo naładowanych Sanyo 2500 strzeli z 15 błysków i aku siadają. Tak jest z tą lampą czy moja ma jakies zwarcie?
    Jeśli to nowe akumulatory to ich pojemność powinna się zwiększyć po kilku cyklach ładowanie-rozładowanie. Jeśłi tak się nie stanie to oznacza, że masz beznadziejną ładowarkę lub któryś z akumulatorków jest uszkodzony. Zasilania powinno Ci starczyć na zdecydowanie więcej błysków.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

Mieszka w
    Dublin
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Najlepszy to jest młotek METZA i odrobina umiejetnosci !
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    zawodowo co prawda nie robię ale moją FL36 spoko wyciągałem piekne sceny i na weselach i slubach koscielnych, do domowego uzytku miod esencja, daje nawet rade w duzych salach gdzie robiłem na konkursie tanca towarzyskiego. Faktem jest, ze trzeba sporo zdjec zrobic by lampkę wyczuć i sie jej naumiec. Obracany palnik praktycznie w kazdą stronę daje fantastycznie duze mozliwosci. Lamp nie dedykowanych nie polecam, robione sa na zasadzie inzynierii wstecznej, brat kupował do minolty d5 i kolejne modele nigdy nie mialy powtarzalnosci z odchylonym palnikiem, na wprost i owszem, ale kto teraz tak robi???

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Podłaczam sie do tematu, mam pytanie o lampe SIGMA EF 430 ST czy ktos wie o wspolpracy tej lampy z E1. Jakos nie moge znalezc zadnych konkretow o tej lampie.

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez michaelangelo
    15 błysków na świeżo naładowanych 2500 to tak, jak na zwykłych bateryjkach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    O tej SIGMIE EF 430 ST chyba nikt nic nie wiem, to może pytanie z innej beczki można podłączyć lampę z inną dedykacją np. do canona czy nikona do E1?

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez opiotr
    O tej SIGMIE EF 430 ST chyba nikt nic nie wiem, to może pytanie z innej beczki można podłączyć lampę z inną dedykacją np. do canona czy nikona do E1?
    Można, ale w większości wypadków mija to się z celem. Na przykład lampy canonowskie nie mają w większości nawet trybu AUTO (autonomiczny pomiar światła czujnikiem w samej lampie), więc pozostaje tylko ręczne ustawianie paramtrów. Jeśli więc spodziewasz się po takiej hybrydzie działania automatycznego to podpięta lampa musi mieć przynajmniej tyrb AUTO. O współpracy TTL możesz oczywiście zapomnieć. Na prawdę nie warto kombinować - kup lampę z dedykacją. Jeśli masz body z rożnych systemów to kup Metza i odpowiednie kostki.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8