hmm.. fajne, aczkolwiek... duze![]()
hmm.. fajne, aczkolwiek... duze![]()
pozdrawiam
Ta osłona waży 107g ,ale do transportu zsuwa się to łatwo po prowadnicach--ergonomia jest 100%(wielkość obrazu i trzymanie aparatu)--o wiele lepiej niż w klasycznej lustrznce łącznie z moją wychwalaną E1...nie mówiąc o C--8080, gdzie widok w celowniku jest jakby "symboliczny"---irek
Dziękiuję za pomysł z "wziernikiem"... pewnie sprawdza się w pewnych okolocznościach ale sam sposób regulacji ostrości w 5050 i 5060 i innych poprzez pstrykanie góra/dół niestety nie sprzyja ostrzeniu. Miałem przez kilka lat lustrzanki "analogowe" i wiem jak wygląda ostrzenie manualne.
Czy z tego wynika że wizjer elektroniczny w 8080 i A200 nie daje dobrych rezultatów?
To może jednak lustro? Jeśli tak to oczywiście musi być dość tanio.
Więc zadam nowe tytanie (może lepien nowy wątek, ale próbujemy)...
Jaki KIT... Canon 300d, Nikon d70, Olympus E300...
Oly 5060 i ja
zdecydowanie odrzuć ten syf Canona...
Skoro przechodzisz pozytywną przemianę w kwestii wyboru(od kompaktu do lustrzanki) spróbuję Cię jeszcze przekonać do Olympusa E1 ---kosztuje 3850zł a zawiera się w tej cenie nie podlegający starzeniu moralnemu profesjonalny obiektyw 14-54 (28-10
kosztujący oddzielnie 2400zł --korpus wychodzi jakby 1450zł!!!---(poczytaj także o manualnych adapterach)---zapożycz się ale kupuj to --nie pożałujesz (kiedyś dokupisz inny korpus, gdy opanowana będzie technologia jakości pikseli małych rozmiarów--na razie to wiecej wad niż zalet)---irek