Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Czy warto brać 8080...

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Czy warto brać 8080...

Proszę o podpowiedź: czy warto zmienić 5060 na 8080. Poszukuje następnego kompaktu z matryca 8 mln, z dobrym obiektywem!. Lustrzanki z kitami raczej odpadają, a nie chcę inwestować za dużo. Pewnie to niezbyt dobre miejsce na pytanie, ale jeszcze zastanawiam się na Minoltą A200 - trochę ciekawszy zoom i Nikonie 8700 niestety kąt od 35... ale... Zależy min na 8 mln, wizjerze elektronicznym, w miarę jasnej optyce... Proszę użytkowników 8080 o pomoc w decyzji
    Oly 5060 i ja

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    oj niewiele skorzystasz na tej podmianie na 8080--robi ostro ale solidnie wypala biele i szarości na słońcu --- dozbieraj do E-1 --nie zawiedziesz się ---(w ostateczności E300--to już inna epoka w stosunku do 8080...)--a innych poza olkiem nie bierz pod uwage!!!

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    koles pisze ze chce kompakt... a ty mu zeby do zbieral... moim zdaniem a200 jest bardzo ciekawa propozycja, ale i tak najlepiej bedzie gdy sam sie nimi pobawisz, idz do fj albo mm albo gdzies indziej gdzie pokazuja aparaty do lapy, pobaw sie, potem poczytaj recenzje i zdecyduj
    pozdrawiam

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Irek50 dzięki... dlatego się właśnie wacham, dla samej matrycy wydać kasę. .... Opcja zakupu lustrzanki raczej mnie nie interesuje (mały budżet i torba) potrzebuje uniwersalnej maszynki do wyszystkiego, mój 5060 spełnia to zadanie... ale brakuje mi w nim 8 mln pix, wizjera żeby nie robic fotek z lcd, i trochę większego zoom-a (miałem C740... rewelacja na wakacjach). Może pytanie do ludzi którzy mieli w ręku A200 dłużej niż 5 min... czy częste nieostrzenie fotek to tylko pomówienia, czy jednak wada... oraz czy ustawianie ręczne ostrości "pierścieniem" jest do wykonania w "nie lustrzance"? dziękuję...
    Oly 5060 i ja

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ja mialem a200 kilka godzin, powiem tak, ostrzy tak jak aparaty w jej klasie [ 8080 tez ma problemy z ostrzeniem], nie wiem jak to jest w nocy poniewaz mialem ja rano ale wszystko wydawalo sie ok, a co do ustawiania ostrosci, jest ono mozaliwe, ale potrzeba troche wprawy w rozpoznawaniu 'ostrych' pikseli,... pozdrawiam
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    do Infomark: dobrze się zastanów czy te "bardzo precyzyjnie określone potrzeby" wynikają z rodzaju fotek, które zamierzasz robić, czy też podlegasz manipulacji marketingowej? (szczególnie z tymi 8mln px...)--Masz przecież bardzo solidny 5060, więc następnym etapem powinna być dobra lustrzanka(w Twoim wypadku E-300)--ceny są przecież podobne --- Z E300 możesz używać tanich obiektywów manualnych M42!--A do swojego 5060 dorób podgląd lupowy ekranu LCD--to mój patent ,który mogę tu zademonstrować--100razy lepszy niż obraz z wziernika z pseudo lustzanek typu 8080...

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zademonstruj tez jestem ciekaw...
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    http://arturo.serv01.net/olympus/upload/pliki/DDD.jpg
    proszę bardzo ...kilka dni zabawy było (bez wasztatu--tylko cienka blacha mosiężna --i inne szkła i skórki na okleinę...)

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Już parę rzeczy ulepszyłem po japończykach --brakuje im czasami wyobraźni!!!