zakupiłem właśnie tuleję, uv i dekielek - rzeczywiście - niezła sprawa. Obiektyw jest full chroniony.
zakupiłem właśnie tuleję, uv i dekielek - rzeczywiście - niezła sprawa. Obiektyw jest full chroniony.
C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz
[quote="Jarek17Wiem robiąc fotę w lustro to widać tylkorzut z przodu co nic nie daje, ale może masz inny sposob.[/quote]
da rede ustrzelic z tulejkawystarcza dwa lustra i po sprawie
, kiedys byl post o tulekach wlasnie do c5050 poszukaj ( zamiescilem wlasnie tam takie zdjecie
![]()
POzdr
kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-
Witajcie. Dwa dni temu dostałem przesyłkę z tulejką i filtrem UV.
Kupiłem to dzięki Wam. Jest to super sprawa. Polecam wszystkim użytkownikom Olków cxxx. Wcześniej kupiłem pokrowiec większy też dzięki Waszym radom. To forum jest nieocenione. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
C 750 + Lampa Metz 32 MZ3 ze stopką SCA 3202
Przysłali mi tulejkę +filtr+dekielek z Foto-tipa
Wykonanie rewelacja, ale jestem trochę rozczrowany jedną sprawą
Gdy robię zdjęcia zez zoomu z lampą to na górze zdjęcia jest zacienione miejsce ( lampa jest za mało wysunięta) Zdjęcie robione nawet z małym zoomem jest ok jak sobie z tym poradzić? Przecież nie będę odkręzał tulejki za każdym razem gdy będę robił zdięcia z lampą
Zdjęcia bez lampy wychodzą tuper!!!
pozdrawiam
Masz zapewne na mysli lewy, dolny rog zdjecia? Dosyc szeroko omawiana sprawa na listach dyskusyjnych Olympusa. Jezeli odrzucasz metode zdejmowania tulejki lub podjechania zoomem, pozostaje tylko zewnetrzna lampa.
Pozdrawiam.
no niestety wiekszosc tulejek i to nietylko w w serii 7xx ale takze cx0x0 powoduje cien na zdjeciach, jedeyne to tak jak powiedzial Kano albo zastosowac zewnetrzna lampe lub ustawic bardziej zoom w pozycje tele. Ja w c5050 przez tuleje zepsulem kilka naprade dobrych zdjecale niestety tak juz jest cos za cos
( tym bardziej ze przyslone 1.8 mam dostepna tylko przy najszerszym kacie obietywu wiec jezeli chcialbym troche przyblizyc kadr to juz spada jasnosc i musze korygowac albo czasem ale sila blysku
![]()
POzdr
kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-