Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Olki C-7XX i tulejka

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Spoko Arras Czesciowo rozumiem Twoje oburzenie [dlatego tez wylaczylem powiadamianie e-mailem o nowych postach ] ale nie wiem dlaczego uwazasz, ze post o tresci "to chyba kupiles plecak" lub "blisko, plecak tak czy siak zawsze mam ze soba" nie jest tresciwy
    Z autopsji moge powiedziec, ze trzy razy zmienialem torbe, bo najpierw kupilem maluska Lowepro 25, pozniej wymienilem na 30, a teraz mam jeszcze wieksza, bo, niestety, nie wzialem pod uwage, ile dodatkowe klamoty zajmuja miejsca. Chcialem miec male 'opakowanie' bo wystarczy mi juz taszczenia sie z wielka torba, w ktorej siedzi moja Minolta, a jak sie okazalo nie da sie, bo gadgety do Olka sporo zajmuja miejsca Skoro miro napisal, ze uwzglednil "zachcianki", to ja juz wiem z czym to sie wiaze i stad riposta
    Poza tym, mysle, ze mozna czasami sobie luzno podyskutowac na forum, zeby nuda nie smierdzialo Oczywiscie co za duzo to nie zdrowo, wiec trzeba sie opamietywac [juz nie raz sie opamietywalem ]... Odwiedzam to forum pare razy dziennie i naprawde ruch na nim jest niewielki Trzeba cos zrobic, zeby ludziska nie bali sie pisac. Myslisz, ze jakby byly same 'skomplikowane i madre' posty, to nowi uzytkownicy odwazyliby sie zadawac proste pytania? Tak sobie wejda, poczytaja, zobacza, ze atmosfera jest przyjazna kazdemu i napisza co ich meczy...

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Znów mi trąbi....no nie... a widzisz miro - bazi udowodnił właśnie że można treściwie pisać. Punkt dla bazi'ego. Ja się chłopcy tylko czepiłem tych dwóch postów. Tylko tych dwóch których wcześniej wymieniłem. I luz ma być, a jakże. Ale razem z luźnym tekstem chciałbym też "coś" przeczytać.

Pozdrawiam, ide spać.
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polkowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Tuleja - Konwerter

Bardzo fajna sprawa ja kupiłem ją do swojego c-4000 i jestem zadowolony... Daje niesamowite możliwości:
    1) Ochrona
    2) Konwerter na 52 mm co daje szereg możliwości np. dokręcenie zooma 2x dostępnego w sklepach lub różnych filtrów...
    Lecz jak już koledzy wspomnieli trzeba myśleć zanim się kupi pokrowiec bo ja mam taki ze skóry i teraz trzeba zmienić bo nie ma gdzie sprzętu nosić...
    pozdrowienia i zachęcam do kupna tulei
    OLYMPUS C-4000
    www.polkowice.com.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Re: Tuleja - Konwerter

...a dopiero potem pokrowca...
    LukS
    ..:: www.luks.zdjecia.pl::..
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Olympus 730 + tulejka+uv+statyw+128x2 SM+16xD

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Arras
    Ej panowie... wchodząc tutaj i przeglądając nowe posty chciałbym się dowiedzieć czegoś ciekawego, a ostatnio co bym nie spojrzał na nowe posty to widzę Wasze beztreściwe gadki. Przestańcie już. A o torbie i plecakach można sobie porozmawiać przez taki program jak np.gg lub tlen. Mam nadzieję że w następnych Waszych postach przeczytam wreszcie coś treściwego. A może jak ktoś już tu kiedyś wspomniał - chodzi Wam o nabijanie postów czy jak?

bez urazy
    I tu się mylisz kolego, dużo potrzebnych info można wyczytać z takich "bezwartościowych gadek " jak to określiłeś, bo ktoś mozę napisać coś co jemu nortmalnie wydawało by sie bezwartościowe a innym sie przyda, tak było np. z tym żę w M1 jest strasznie drogo, ktoś co ś takiego napisał i jak się przyjżałem to rzeczywiście tak jest
    a torba to też ważny element, kupisz złą, za małą itp, zapłacisz dwa razy bo będziesz musiał kupić inną. ja kupiłem troche większą, ale wszysto do aparatu mam w jednym miejscu, ładowarka, karty, oprogramowanie, niedługo tulejka i filtr UV i wiele pierdół więce o których nawet bym nie pomyślał że przyda sie je nosić :P

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mogilno
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Olki C-7XX i tulejka

Cytat Zamieszczone przez luks
    Hej ! Kupiłem właśnie tulejke (zamiennik do cla-4) i jestem bardzo zadowolony. Daje możliwośc m.in. podpięcia filtrów 52 mm.
    Ale inna rzecz jest ważna: tulejka jest ALU więc chroni wysuwający się obiektyw i dlatego polecam każdemu taki zakup. 50 zeta to niewiele za takie zabezpieczenie. dodatkowo filterek UV i mamy full ochrone.
    Dla kupujących torby na aparat: uwzględnijcie zakup tulejki bo ja kupiłem wcześniej fajną torbę, ale teraz z tulejką aparat wchodzi mi na wcisk i muszę chyba zmienić na inną... ;-(
    Witajcie.Luks mógłbyś pokazać jakąś fotę Twego Olka z tulejką i filtrem.Jestem ciekawy jak to wygląda.Wiem,że banalna prośba ale mimo to jestem ciekaw.Dopiero od tygodnia użytkuję c750.Strzel w lustro i po sprawie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mogilno
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jarek17
    Hej ! Kupiłem właśnie tulejke (zamiennik do cla-4) i jestem bardzo zadowolony. Daje możliwośc m.in. podpięcia filtrów 52 mm.
    Ale inna rzecz jest ważna: tulejka jest ALU więc chroni wysuwający się obiektyw i dlatego polecam każdemu taki zakup. 50 zeta to niewiele za takie zabezpieczenie. dodatkowo filterek UV i mamy full ochrone.
    Dla kupujących torby na aparat: uwzględnijcie zakup tulejki bo ja kupiłem wcześniej fajną torbę, ale teraz z tulejką aparat wchodzi mi na wcisk i muszę chyba zmienić na inną... ;-(
    Witajcie.Luks mógłbyś pokazać jakąś fotę Twego Olka z tulejką i filtrem.Jestem ciekawy jak to wygląda.Wiem,że banalna prośba ale mimo to jestem ciekaw.Dopiero od tygodnia użytkuję c750.Strzel w lustro i po sprawie.
    Wiem robiąc fotę w lustro to widać tylkorzut z przodu co nic nie daje, ale może masz inny sposob.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    LukS
    ..:: www.luks.zdjecia.pl::..
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Olympus 730 + tulejka+uv+statyw+128x2 SM+16xD

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    a czy można gdzieś dostać na necie taki zamiennik cla-4? ma ktoś jakiś adres? Czy zostaje allegro? Nie szukam oryginału. Wolałbym coś tańszego
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mogilno
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

http://foto-tip.pl/sklep/1/730%2Btulejka%2Btele.jpg
    Dzięki za fotkę.Jarek
    C 750 + Lampa Metz 32 MZ3 ze stopką SCA 3202