Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: muszla oczna E300

| OlyJedi Awatar youlekart
    Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

muszla oczna E300

witam. mam takie pytanie ,czy ktoś może wie czy jest jakaś alternatywa na muszle oczną oryginalną do Olympusa e 300 taka ,że by pasowała od canona napewno nie pasuje a ep-2 kosztuje troszke ponad 100 złotych najtańszą oferte mam za 104 złote razem z watem jak kogoś interesuje też ten temat http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...08101&idt=7907
    napewno dobra sprawa z tą muszlą polecam . lepsze zdjęcia wychodzą bo słoneczko nie daje po oczach bokiem.

pozdrawiam Youlek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Hm, tez jestem zainteresowany, sledziłem kilka muszli innych firm ale sa nakladane na prostokątny wizjer z gory jak w dawnych OM-ach, na podanym linku nie ma zdjecia (heh, co za zwyczaje!) moze widziales wczesniej? czy to jest ta sama muszla oczna co na http://www.pstryk.com.pl/opis/2471 ???? jesli tak, to cena jeszcze dosc przyzwoita. Jesli juz zamowiles chętnie posłuchałbym opinii i uwag.

Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam. troszke sie napisałem po firmach i oni wystawiają ye muszle ale ich nie mają . dystrybutor też ich jeszcze nie ma i szacunkowo będą gdzieś nawet za dwa miesiące
    cene najtańszą uzyskałem 104 ale niestety odesłąli mi pieniądze bo nie mogli zrealizować zamówienia.dalej szukam i jak coś będe wiedział to dam znać. znalazłem w chinach i tam kosztuje około dolara.
    masakra jaka róznica . no ale cóż potrzebna mi jest ta muszla bo bez niej gorzej się robi zdjęcia czyli daje po slepiach.
    Pozdrawiam Julek[/img]

Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    acha .. zapomniałem . tak ta sama muszla a inne czy pasują // od canona na przykład nie pasuje nie wchodzi
    qmpewl mówi ,żebym dalej próbował może od zenita albo czegoś innego ale weź i szukaj . porażka .
    pozdrawiam you lek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Pomogl mi przypadek
    Znalazłem muszle oczną w malutkim sklepiku foto na koncu miasta - byla jedna samiutenka a sklepik zamkniety, patrzac przez szybe widzialem tylko, ze ma okragły otwor.
    Nastepnego dnia pofatygowalem sie, przymierzyłem i spoko weszła na pierscien oczny E1.
    Podaje namiar na muszle - firma Hama, przeznaczona do Praktica TL Nova/ Super TL (Bajonett) i chyba nr katalogowy 33523.

Kosztowala 15 zl, gosc ucieszony, ze ktos bierze mu zalegajacy towar spuscil cene do 10 zl.

Pozdrowienia

Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki wielkie . to bardzo pomocne bo dwa miesiće czekać na muszle i płacić takie pieniądze to dzięki .teraz znam alternatywe.jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Youlek

Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Znalazłem

witam black_bird .
    bardzo dobra rada . też juz mam taką muszelke i polecam wszystkim zamiast kupywania oryginalnej . na allegro kosztowało mnie 20 z przesyłką / i jest git . jeszcze raz dzięki
    youlekart

Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird
    Pomogl mi przypadek
    Znalazłem muszle oczną w malutkim sklepiku foto na koncu miasta - byla jedna samiutenka a sklepik zamkniety, patrzac przez szybe widzialem tylko, ze ma okragły otwor.
    Nastepnego dnia pofatygowalem sie, przymierzyłem i spoko weszła na pierscien oczny E1.
    Podaje namiar na muszle - firma Hama, przeznaczona do Praktica TL Nova/ Super TL (Bajonett) i chyba nr katalogowy 33523.

Kosztowala 15 zl, gosc ucieszony, ze ktos bierze mu zalegajacy towar spuscil cene do 10 zl.

Pozdrowienia
    Mineło troszkę czasu ale teraz dopiero się bardzie j wkręcam w grupę i wiem już troszkę więcej . A mam dług wdzięczności za tą muszlę .
    Teraz poluję na kolejną do kolejnego Olka .

Wcisnełem więc dzisiaj guzik pomógł dla kolegi Black Birda . dzięki
    YoulekArt Juliusz Zełudkowski
    www.yart.5x.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wiecie moze gdzie mozna taka muszle dostac. Poluje od jakiegos czasu na muszle od E-500 (bede mocowal do E-300), ale zaden ze sklepow nie ma na stanie (choc oczywiscie jest w ofercie).
    Chetnie nabede wiec jakas zastepcza pasujaca do E-300, tyle ze nie bardzo mam czas na poszukiwania, moze ktos, kto juz kupil doradzi mi sklep. Za tydzien mam dluzszy wyjazd i baaardzo by mi sie przydala.

P.-S. A od Olka E-400 pasowalaby?? (zawsze troche wieksza niz oryginalna w E-300)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    powiem tak: jak jesteś twardy, to możesz dokupić oryginalną i jakąś dużą nieoryginalną. potem nożyk, dobry klej do gumy i robisz z tego combo - własny wynalazek... z klasycznej muszli mocowanie, z niestandardowej osłonka.

szkoda że do dziś nie zrobili żadnej większej muszli do serii E-3xx...