Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: cała prawda o tulejce Raynox + C5060

Mieszka w
    zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja byl bym zainteresowany tez taka tulejka ale ta z zewnetrzna srednica 55mm.Jezeli to nie problem jak bedziesz pisal maila do tego goscia zapytaj sie o dostepnosc tuleji z gwintem 55mm .Zamowil bym sobie taka i moze przykladowo jedna paczka do polski moglyby przyleciec

pozdr
    PIotrek
    C-5060WZ

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    W sumie można się z gościem dogadać żeby więcej wysłał w jednej paczce ale nie wiem czy jest sens. Zaoszczędzi sie może z 5 pln na tulei.

Ma może ktoś z Was doświadczenie w transakcjach międzynarodowych? Typowi można zapłacić PayPalem ale tego jak wszyscy wiemy w Polsce nie ma. Zapytałem sie go czy ma "epassporte", czekam teraz na odpowiedź.

Dziwi mnie fakt że za oceanem umieją zrobić tuleje 29mm a u nas nie.
    Tokarki mamy, tokarzy mamy,generalnie zaplecze hardwarowe jest, więc nie wiem do prawdy w czym jest taki problem że trzeba to zamawiać z zagranicy... na dodatek zza oceanu wychodzi 2 razy taniej niż u nas w sklepie (np tuleja kinga, płaciłem chyba z 70 pln i to na giełdzie w Warszawie (pojechałem tam że może będzie taniej niż na allegro bo wysyłka odejdzie a tu kicha bo chyba z 10 zeta przepłaciłem +5 pln bilet na giełde)).

Mieszka w
    zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    rongjin@phayee.com, na ten adres korespondujesz z gosciem ?

pozdr.
    Piotrek
    C-5060WZ
    Piotrek

Mieszka w
    zabrze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    rongjin@phayee.com na ten adres korespondujesz z gosciem ?? a co do produkcji takich tuleji u nas to przypuszczam ze to nie problem technologiczny a bardziej ekonomiczny. NIe slyszalem o jakiejs polskiej firmie zajmujacej sie produkcja tego typu sprzetu. Moze rynek nasz nie jest az tak chlonny zeby uruchamiac produkcje a na mala skale koszty produkcji sa wieksze niz sprowadzenia przykladowo ze stanow ...

pozdr.
    Piotrek
    C-5060WZ
    Piotrek

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mlekocholik
    ...
    Tak, na ten adres.
    Wszędzie cośtam produkują tylko u nas nic. Koszty utrzymania pracowników, zakładu etc są zaporowe. Prawdopodobnie zwykły rzemieślnik jakby mu podać wymiary i powiedzieć oco chodzi zrobił by to za w miare ludzkie pieniądze, choć napewno nie mniejsze niż tuleja na allegro.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mlekocholik
    Kyokushin - z tego co doczytalem moja lamaną angielszczyna gosciu zamowil sobie tuleje u tego goscia "Mr. Rong Jin" krotka 29 mm i o srednicy zewnetrznej 55 mm, czyli same zalety :dzieki maksymalnie skroconej tuleji i wiekszej srednicy zdecydowanie mniejsze prawdopodobienstwo winietowania . Widzial moze ktos w sprzedazy taka tuleje ???
    Jakiś czas temu też interesowałem się gdzie można kupić tulejkę do 5060 z gwintem 55mm, by naczepić TCON-17.
    Niestety, nic nie znalazłem. Wszyscy produkują tulejki na 52mm, a firmowa Olympusa CLA-7 niema gwintu, tylko bayonet, pasują do niej więc tylko konwertery Olympusa z literką C na końcu: WCON-07C, TCON-17C, TCON-30C.
    A o filtrach na ten bayonet jeszcze nie słyszałem.

Co ciekawe, na stronie Oly w USA w opisie TCON-17C nie znalazłem ani słowa o bayonecie, piszą tylko że do C-5060 potrzebny CLA-7, w opisie którego też nic o bayonecie...
    A mimo wszystko ani jednego słowa kłamstwa!

Pozdr!

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Rozmawiałem z typem, tulejka 55mm kosztuje 9 USD u niego + 4 USD koszt wysyłki. Ja zamawiam zwykłą.