Jestem początkującym miłośnikiem fotografii. Zostałem zaproszony na forum przez Kondi'ego. Prosze o ocene. Krytyka mile widziana.
Pozdrawiam.
Jestem początkującym miłośnikiem fotografii. Zostałem zaproszony na forum przez Kondi'ego. Prosze o ocene. Krytyka mile widziana.
Pozdrawiam.
Zdjęcie, jak zdjęcie. Ja bym strzelił tego kwiatka z większej odległości z większym zoomem, oraz punktowo ustawił ostrość. Bo tak mi cośnie pasuje. Ostrość niby na kwiatku, ale... Jakieś przyszumione takie. Jak z aparatu w telefonie.
Pozwoliłem sobie na własny użytek zastosować program do odszumiania. Moim zdaniem jest zdecydowanie korzystniej. Mam nadzieję, że sięnnie pogniewasz jeśli je zamieszczę, by było wiadomo o czym mówię
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Dzięki za słowa krytyki, bo dzięki nim człowiek się jest w stanie najwięcej nauczyć!! Chciałem cię spytać jakiego programu używasz do odszumiania??
Pozdrawiam!!
Fuji S5500 aird23@wp.pl
Bez przesady, nie jestem żadnym fachowcemProgramów do odszumiania jest mnóstwo. Ja akurat używam Noiseware Community Edition. Nie wiem czy jest dobry czy nie. Taki mi się kiedyś trafił i mi pasuje. Tylko uważaj z ustawieniem parametrów odszumiania, bo odszumić za bardzo też można.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Witam.
I jeszcze troszkę wyostrzyć i całkiem ładna fotka
mente et malleo
Mam pytanie odnośnie poniższego zdjęcia!! Jakie najlepsze ustawienia aparatu dobrać aby to zdjęcie było dobre??
Moje ustawienia: f5,6; ISO 64; migawka 1/400
Fuji S5500 aird23@wp.pl
Hmmm, ciekawe pytanie, ale to zależy co chciałbyś na nim wyeksponować. Zbyt wiele nie da się zrobić bo takie tło przy tak ciemnym pierwszym planie zawsze będzie konfliktowe.Szczerze mówiąc tak jak jest podoba mi się.
Pozdrawiam
mente et malleo
jhak dla mnie to zdjecie z gor jest w porzadku. mozna by rzec ze lasek troche za ciemny ale jesli go rozjasnisz pewnie te gory w tle wyjda przepalone. pozdrowka
zrobic dwa zdjecia, jedna z pomiarem swiatla na gory drugie z pomiarem na drzewa nastepnie w PSie je polaczyc tylko w takich zabawach bardzo trudno jest zrobic dwa identyczne kadry ale da sie to zrobic nawet bez statywu, wiem bo robilem![]()
E-300, 14-45, 40-150, Lexar CF 1Gb