naprawde fajne kolorki :d
pierwsze mi sie bardzo podoba drugie rowniez
3 tak sobie
fajne szkoda ze centralnie
i 5 mysle ze ciekawie ale tez za centralnie ja bym probowal w pionie![]()
Widać sporo pomysłu w tych fotkach. Mnie się podobają. Jasne, że można się czepiać szczegółow, coś niepotrzebne, czegoś za mało itd.
Ja jestem pod wrażeniem. Pozytywnym. Powtórzę, co mnie szczególnie ujęło to próba realizacji jakiegoś pomysłu przy każdym zdjęciu.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Są to fotki gorsze od tamtych ale zawsze coś ... dziś sie wybiore na spacerek (nareszcie dalej od kościoła) to będą może ładniejsze
6.
7.
8. Mocno słaba jakość za co przepraszam
9. Lekki tunning zdjęcia nr 1.
10.
11. Poprawka zdjęcia nr 4.
12. Poprawione zdjęcie nr 6. Co o nim sądzicie?
Nareszcie wakacje
@mateusz004: okolica ciekawa. Fotki w zasadzie tez - trochę razi mnie np. spory "dół" pokazywany na niektórych fotkach kosztem niewielkiej "góry" (ekstremalny przypadek to obcięte wieże bazyliki). Nie jestem co prawda fanem takich grubych i przytłaczających ramek ale to tez kwestia gustuChyba gustujesz w ogole w ciemniejszych barwach.
Mam pytanko: co to za okolice? Niestety nie mogę skojarzyc...
Pzdr.
Odniosę się do pierwszej serii zdjęć. Ogólnie bardzo mi się podobają, ale w przeciwieństwie do poprzedników wypowiem które szczegóły mi się nie podobają w nich![]()
Otóż w pierwszym jakiś dzbanek w samym dole kadru, obcięty w połowie do tego. Nie wiadomo czy patrzeć na ten dzbanek czy na drogę.
Drugie mi się podoba, trochę obicęte drzewo ale w tym kadrze mi to nie przeszkadza.
Trzecie do mnie nie przemawia i wyszły chyba spore aberracje.
Czwarte za bardzo centralnie, ja bym przesunął w kadrze pomnik bardziej w prawo (tak jak zrobiłeś w drugiej serii)
Piąte byłoby super gdyby nie obcięta wieżyczka. No i walący się w lewo budynek...
Oczywiście to tylko uwagi zwykłego amatoraAle chciałem napisać co mi nie pasuje.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
A więc to jest Chełm w woj. lubelskim
CO do ramki zawsze można ją zmniejszyc...zaden problem
A oto wersje bez obciętej wieżyczkiTroche słabe miejsce na zdjęcie ale cieżko było zrobić jak wokół same drzewa
13.
Nareszcie wakacje
Witam
co do zdjęcia nr 6 to proponowałbym pomiar światła punktowy na pomniku i dopiero wtedy kadrowanie, tak w zasadzie widać tylko bryłę.
bardzo podoba mi sie to zdjecie bialego kosciolka. gratuluje fotki
Hmmm bdb zdjęcia![]()
Olympus 765 Ultra Zoom + statyw + 128 MB
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=4085