pierwsza klasa![]()
pierwsza klasa![]()
i zrobiłeś tę fotke przy pomocy tych szkiełek z lornetki? Tak strasznie duże te pole ostrości, no i głębia też niczego sobie![]()
Olympus D-560Z
Nikon D50 | 18-55 | 55-200| 50/1.8D
To raczej nie głębia jest duża a owad mały i zmiescił się w tym zakresie![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
fajniuchne kolorki![]()
kropelka widze też weszła w zakres![]()
Olympus D-560Z
Nikon D50 | 18-55 | 55-200| 50/1.8D
to co zwykle- pewnie przejdzie bez echa![]()
Panie i Panowie, taka piękna pogoda za oknem, macie świetne maszyny do makra, a ja wciaż nie mam konkurencji. Do dzieła![]()
Masz tak małą głębię z tymi swoimi soczewkami i mało czasu zapewne na cyknięcię póki zwierzę nie ucieknie, a pomimo to udaje Ci się. Musiałbym po raz kolejny wyrazić podziw. I wyrażam.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Do tego dochodzi jeszcze pogodaIdealna dla mnie to bezchmurne niebo ( bez słonca juz makra nie wychodzą bo mam czasy pon 1/50, a z reki sie nie da wykonać ostrej fotki poniżej tego) oraz bezwietrznie, mały wiaterek skutecznie może przeszkodzić, bo kołysze trawą i cięzko trafić w owada
![]()
Kurcze, wyszedłem kiedyś na łąkę i strzeliłem ok 200 fotek, i..... kiszka. Ani jedna nie warta upublicznienia. Albo masz super farta albo po prostu "oko" do takich fotek. Gratuluje bo zdjęcie jest niesamowite.
mente et malleo