lessie: na podstawie tych karteluszek widać że cos jest nie tak. Pytanie czy opłaca sie naprawiać puchę. ?
lessie: na podstawie tych karteluszek widać że cos jest nie tak. Pytanie czy opłaca sie naprawiać puchę. ?
OMG, to co tu czytam jest zatrważające, ślijcie puchy do serwisu, chłopaki się pośmieją i odeślą Wam z powrotem, dobrze że mamy taki dobry serwis, inny dowalił by wam koszty zawracania gitary.
Nara.
było sobie życie
Fotomic: tzn? orientujesz sie w kosztach? ponieważ nie wiem czy to jest za free, a smiem wątpić ze w tym kraju ktoś cos jeszcze z free robi![]()
wlasnie sprawdziłem, ponieważ przestało działać. Ok, wysyłam do serwisu, zobaczymy co powiedzą. Dzięki za info.
Mam pytanie co do ff i bf...
Mi wyszlo cos takiego po tescie:
(42mm)
http://img64.imageshack.us/img64/338/c131086.jpg
(14mm)
http://img42.imageshack.us/img42/2923/c131083.jpg
Zdaje mi sie ze przy 14 mam ff ale przy 42 jest git, czy to mozliwe?
I ile kosztuje naprawa ff'a/bf'a dla e400? Czy mozna z tym pojsc do pobliskiego serwisu czy trza wysylac do serwisu olka?
Mogę się mylić ale nie widzę na tych próbkach nic co by było warte zachodu z naprawą.
Jeśli chcesz być pewien czy to wina puszki czy szkła to podłącz ZD50 do puszki i sprawdź, dla mnie to jest referencyjne szkło w tym systemie. Możesz wypróbować np w sklepie. Ostatecznie już lepiej testować z ZD40-150 na długim końcu.
Po gwarancji w Olympusie naprawa ma cenę zryczałtowaną niezależnie od uszkodzenia ok 50% ceny nowego aparatu. O naprawie w innym serwisie trudno mi coś powiedzieć bo moje E-510 leży już w OK Serwis w Gdańsku od wielu miesięcy bo czeka na część od Olympusa.
Trzebaby nanieść na te zdjęcia ramkę pola autofocusa. Ja wielokrotnie miewałem FF na długim końcu 40-150, po czym okazywało się, że to błąd operatora. AF ustawił na najbliższy punkt w obrębie pola, najczęściej grunt daleko przed obiektem.
Z 40-150 podpiętym do E-420 miewam jeszcze taki problem, że z nastawy na 100-200 m czasem nie chce przeostrzyć na dalsze obiekty lub nieskończoność - wydaje mu się, że już jest ostro. Trzeba wtedy ustawić na coś bliskiego i z powrotem.
Czy FF i BF ma jakie kolwiek znaczenie przy ostrzeniu przez LV ?
Raczej nie, ale to nie znaczy, że AF w trybie LV nie może się pomylić.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb