Ja mam C-725 i powtarzam zawsze wszystkim ze nie liczy sie sprzet a przedewszystkim oko. Oczywiscie im lepszy sprzecik tym lepiej mozna zaspokoic swoje wyobrazenie o danej fotce ale jak kaczka nie umie pływac to mówi ze woda za Rzadka :P C-725 coprawda ma swoje wady ale dla kogos kto zaczyna zabawe z fotografiką dość dobra alternatywa. Wszystko co potrzebne by zrobić dobre zdiecie jest a i szeroki asortyment akcesoriów pozwala zrobic tym aparatem ciekawe fotki. Jak ktos nauczy sie robić dobre fotki tym aparatem potem nawet najprostrzym modelem bedzie strzelal dobre fotki. Sumując C725 to niedroga i dosc zadowalająca alternatywa dla poczatkujacych a i nawet dla tych zaawansowanych. Ja nim strzele zdiecie najpierw widze je obiektywem mojej wyobrazni. Porównujac efekty z wyobrazeniami moge korygowac swoje błedy i dażyć do strzelenia tej jedynej niepowtarzalnej fotki. Człowiek uczy sie na własnych doświadczeniach i nawet jesli aparat ma wady tak mozna sobie go obcykac ze stana sie nieistotne i banalne. POZDRÓWKI Dziekuje za Przeczytanie moze nieco filozoficznego podejscia do tego APARATU.