Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Posiadacze Olympusa C-725 !!!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Posiadacze Olympusa C-725 !!!

Prosze o wrazenia z robienia zdjec i itp tym aparatem. Chce go kupic i chce sie dowiedziec o nim z pierwszej reki. Prosilbym tez o probki - szczegolnie chcialbym zobaczyc zdjecia z zoomem optycznym tego aparatu. Bede bardzo wdzieczny...

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    robi sie zdjecia, jak masz troche pojecia to nawet moze ci cos wyjsc ciekawego... glowna wada - bardzo slaby af... zdjecia kliknij na link w moim podpisie...
    pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez milo
    robi sie zdjecia, jak masz troche pojecia to nawet moze ci cos wyjsc ciekawego... glowna wada - bardzo slaby af... zdjecia kliknij na link w moim podpisie...
    Serdeczne dzieki

Mam jeszcze jedna prosbe do Ciebie - moglbys zrobic fotki ze stopniowania zoomem ? Chodzi mi o zdjecia na ktorych bedziesz stopniowo zwiekszal zoom. Bede zobowiazany... Aha... ostatnie pytanko - czy Olympus C-725 to pelny automat czy czasami badz w jakich innych sytuacjach trzeba cos ustawiac ? Prosze o odpowiedz. Z gory dzieki

dolby
    Gość
    Tryb Auto - nie masz nic do gadania.

pozostałe tryby predefiniowane - ustawiasz EV

PASM - wszystko (w zależności od trybu)

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zdjeia zrobie ale nie w tej chwili bo nie mam czasu, ale w oiatek postaram sie wrzucic...
    a co do ustawien to w dobrych warunkach mozesz spokojnie na P pstrykac, ale w 'nieciekawych' juz musisz robic je na M... czyli manualu
    pozdrawiam

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez milo
    zdjeia zrobie ale nie w tej chwili bo nie mam czasu, ale w oiatek postaram sie wrzucic...
    a co do ustawien to w dobrych warunkach mozesz spokojnie na P pstrykac, ale w 'nieciekawych' juz musisz robic je na M... czyli manualu
    Myślę, że to zdecydowanie zbyt radykalna opinia. Tym bardziej, jako rada dla początkującego.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    z czym? z tym ze na M trzeba robic?
    no nie ma wyjscia gdy nie mozesz flasha uzyc w nie za dobrze oswitlonym pomieszczeniu...
    pozdrawiam

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tryb manual wymaga od użytkownika solidnej wiedzy i kontrolowania może zbyt wielu parametrów, jak na początek. Myślę,ze wykorzystanie trybów PAS plus korekcja ISO na początek jest niezłym pomysłem. Takie jest moje zdanie. Oparte tylko na tym, że początkujący użytkownik niekoniecznie bedzie wiedział jak kontrolować, migawkę, przysłonę, ekspozycję, ISO, aby wszystko razem dało efekt zadowalający. I wtedy będziemy czytać tu , ze :"coś nie działa".
    Chodzi mi tylko o to by od razu nie przeskakiwać od P do M, tylko dać szansę maszynie by nam pomagała tak długo aż nie załapiemy.
    Milo, to nie krytyka, myślę ze mnie źle nie odebrałeś
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dlatego obserwacja ustawien w trybie P po pewnym czaseie daje juz nam dosc informacji abysmy mogli korzystac z trybu M... takie moje zdanie...
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    nie polecam tego aparatu.
    slaba optyka, brak niskodyspersyjnych soczewek ED, spora aberacja, winieta na maksymalnym zoom'ie.
    ubogie opcje manuala, brak manualnej ostrosci, slaby balans bieli (szczegolnie z lampa w automacie - zdjecia na przemian przepalone lub nie doswietlone), slabe mozliwosci regulacji balansu, AF slabo radzi sobie w zlych warunkach oswietleniowych, maly ekran, plastikowa obudowa ze zlazaca farba, a do tego wersja 725 ma drogie karty pamieci.

o niebo lepszy jest c-4000 niestety nie do dostania, chyba ze uzywka. kup sobie model pozniejszy: 740, 750.

zrobilem tym aparatem troche fotek, a dokladnie c-720. teraz mam c-5060 i to zupelnie inna bajka.
    pzdr.