żuk jaki jestkazdy widzijak mialbym wybierac to wybieram zdjecie#1 choc i tu czegos mi brakuje, jakby za duzo pustego miejsca,moze zamonotonne tlo??> sam do konca nie wiem. pozdrawiam
Mnie też bardziej podoba się 1.
I nie przeszkadza to że po prawej tak dużo miejsca - sobie siedzi i ogląda krajobraz.
A na dodatek, jeśli obciąć prawą stronę, krawędź pnia nie będzie trafiać w róg zdjęcia i nie będzie takiego poczucia przestrzeni.
Żuk piękny, można w nim autoportret robić!
Pozdrawiam!
Bardzo dobre zdjęcia. Żuczek widać dopisał. Osobiście wolę zdjątko numer 1. Bardziej mi odpowiada kompozycyjnie
![]()
Olympus 765 Ultra Zoom + statyw + 128 MB
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=4085
Dla mnie zdecydowanie zdjęcie nr 1. Fajny kadr... Co tam mu się odbija w tym pancerzu ? :>
POZDRAWIAM
Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek
hehe dzięki wszystkim
Na drugiej fotce taką ma poze bo mi zaczął zwiewać, przestraszył sie aparatu chyba, albo ogniska![]()
@nib
wydawało mi się i nada wydaje, że w takim kadrze jest mu lepiej. Bo nie zależało mi na pokazaniu samego żuczka, centralnie w kwadratowym kadrze. To by było też monotonne wg. mnie![]()
@zdrip
czyli ta przestrzeń przeszkadza?
@guardianka
robal sobie chodził to drewnie na opał, przygotowanym pod ognicho. Przyszedl na kiełbache chyba, więc skorzystałem z okazji![]()
@GoSciU
hehe widze masz dobre oko. To oczywiście cień obiektywu![]()
Olympus D-560Z
Nikon D50 | 18-55 | 55-200| 50/1.8D
Rick, właśnie że nie przeszkadza!
Żuczek ma gdzie rzucić wzrokiem.
I tak jak jest wygląda lepiej niż z uciętą prawą stroną. IMHO.
hehe sorry, coś chyba źle przeczytałem :P
też tak uważam, dzięki
Olympus D-560Z
Zdecydowanie 1 fotka, bardzo mi sie podoba kompozycja kadru. Jedynie moze bardziej od przodu bym go podeszedł![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
fakt, ale niestety po zobaczeniu obiektywu zmył się z gałęzi na trawe a tam juz takiego kadru niemogłem ustrzelić![]()
Olympus D-560Z