Ja jeszcze dorzucę do polecanych już tu kwartalnik Fotografia, Świat Obrazu jeszcze jedno godne uwagi camer@obscura - historia, teoria i estetyka fotografii.
Ja jeszcze dorzucę do polecanych już tu kwartalnik Fotografia, Świat Obrazu jeszcze jedno godne uwagi camer@obscura - historia, teoria i estetyka fotografii.
Odświeżę, bo chyba ciekawy artykuł dzisiaj w Dużym Formacie w wyborczej:
Dramatyczne zdjęcia z zamieszek, mordów i samosądów sprzedawane światowym agencjom przynosiły sławę, zarobek i nadzieję na zawodową karierę. Ken Oosterbroek i Joao Silva kilkakrotnie byli ogłaszani najlepszymi fotoreporterami kraju, a Greg Marinovich i Kevin Carter zdobyli Nagrody Pulitzera. W 1992 roku jedna z johannesburskich gazet napisała o nich artykuł, nazywając Bractwem Pif-Paf. O cenie jaką się płaci z bycie w środku zamieszek, w centrum wojny pisze Wojciech Jagielski.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Witam. A co sądzicie o Digital Camer Polska. W miarę świeży tytuł. Cena jak zwykle 19PLN. Ale w zamian troche teorii, porad testów... Pismo kierowane do użytkowników lustrzanek.
Chciałbym lekko odświeżyć wątek. Czy po tych dwóch latach nadal czytanie polskiej prasy dot. fotografii nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem?
E-M10|20 1.7|45 1.8
E-510|14-42 3.5-5.6|40-150 4-5.6|Metz 48 AF-1
OM-2|24 2.8|35-70 4|50 1.8|135 3.5
Mój wątek | Moja Galeria | Flickr
Czytam wszystko co jest w empiku.
Ja czytam FOTO. Ciekawe artykuly, nie zawiele testow. Godne uwagi jest jeszcze FOTOGRAFIA .
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Ciekawe i za darmo.
http://pokochajfotografie.pl/
PS.
To jest magazyn o fotografii a nie o sprzęcie.![]()