Rzeczywiście 2 zdjęcie jest najlepsze... staraj się poszukać sobie jakiegoś ciekawego tematu zdjęcia, którym mógłbyś zaciekawić widza!. Ale takie są uroki początku! Czekam na więcej![]()
Rzeczywiście 2 zdjęcie jest najlepsze... staraj się poszukać sobie jakiegoś ciekawego tematu zdjęcia, którym mógłbyś zaciekawić widza!. Ale takie są uroki początku! Czekam na więcej![]()
Olympus 765 Ultra Zoom + statyw + 128 MB
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=4085
rozumiemze narazie tematy sa nudne ale...
nie ma czasu - pisze inzynierke i w ramach relaxu...
ale oki postaram sie cos lepszego
rowniez pozdrawiam
Może jak będziesz w ramach relaxu np.: gdzieś wyjeżdżał, to weź aparat, mały, poręczny, a nuż okaże się, że jest coś fajnego do sfotografowaniaTrzeba okazje wykorzystywac, bo potem się mszczą :P
No, no, no... widać już jakieś postępy
Fota 3: Nieostra. Chyba trochę za bardzo przytuiliłeś kwiatek do aparatu, albo nie złapał prawidłowo ostrości.
Fota 4: Ostrość złapa nie tam,Te 2 żłółte pręciki..czy jakieś inne cusie na tych kwiatkach tworzą niemal przekątną, która jest bardzo lubiana i miła w fotografii(tak przynajmniej ciągle mnie uczą, i chyba maja rację :P )
Tyle, że się zrobiła dziura po środku..chyba wariant z 3ma kilichami jest lepszy (fota1)
Fota 2: Ustrzelony centralnie..szkoda tylko, że kadr nie jest wyważony..tzn,. strona lewa jest cięższa od prawej (znowu uczą mnie, że poza wyjątkami powinno się dązyć, by fotografia ważyła równo).
no i Fota 1: Hmm, zobacz... gdyby te 3 kilichy "zmieścić" w kadrze i strzealić dokłądnie po przekątnej? Ale ogólnie fajnie wyszłoNajbardziej mi się w gruncie rzeczy podoba.
To sa moje sub. oceny, i raczej nie są jakiejś super rangi, bo sam się dopiero uczę i popełniam maaaase błedów
Strzelaj dalej, jesteś na dobrej drodze![]()
dziekuje bardzo własie na takie opinie licze... o tej przekatnej to awet nie pomyslałem
dziekuje
Dolby Ci ładnie wytłumaczył co i jakZdjęcia 3 i 4 zdecydowanie bez ostrości odpowiedniej.
I jeszcze technicznie, nie mógłbyś zamieszczać zdjęć zmniejszonych do bardziej rozsądnych rozmiarów? Ciężko przegląda się zdjęcia nie mieszczęce się na ekranie.
Ostatnio fotografowałem przy okazji testów swojego 'makrodopalacza' chyba podobne kwiatki, heheMam nadzieję, że mogę zaprezentować w Twoim wątku jedną fotkę:
http://members.lycos.co.uk/mistrztom/kwiatek.jpg
Pozdrawiam
Moderowane przez Jeronimo: IMG zamienione na URL - maksymalna szerokosc obrazka na forum to 640px
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
ciesza mnie kazde uwagi techniczne... w przyszłym tygodniu zamierzam sie do zakupienia psełdo statywu bo moje drżac raczki "niszcza" prawie kazde foro w super makro...
kwiatki to fiołek alpejski - chroniony zreszta... wydaje mi sie ze to jest dobry przedmiot cwiczen... w wolnej chwili uwzglednie wasze uwagi i jak znow odwaze sie to umieszcze je tutaj
dziekuje
tematyka zdjec zdecydowanie ciekawsza od tych pierwszych . z fotografowaniem pod slance tak bywa czesto.pobaw sie z roznymi trybami pomiaru swiatla (spot iESP )i poceluj raz na slonce a raz gdzies obok i popatrz na wyniki)) mi za ktoryms razem zawsze sie udaje
)