witam
po co obawy? przeciez to nie egzaminprzynajmniej ja tak uwazam...
co do fotek to najbardziej podoba mi sie srodkowa...
Nie znam Twojego modelu aparatu. Ja, robiac zdjacia supermacro uzywam prawie zawsze trybu manualnego który pozwala mi zwiększyc GO. Zdaje sie ze wspominałes ze nie masz mozliwosci takich ustawień... a zatem pozostaje uzycie statywu bo nawet w trybie automatycznym mozna uzyskać większą ostrosc - supermacro z uwagi na bliskosc obiektu jest bardzo wrazliwe na nawet niewielkie drgnięcia objektu/aparatu...
No i jeszcze cos... w przypadku zdjęc supermacro staraj sie dostarczyc aparatowi mozliwie duzo swiatła - to takze pomaga
Pzdr.
wlasciwie qwerty wszystko juz napisal, a ja dodam cos od siebie: staraj sie kombinowac przed zrobieniem zdjecia... staraj sie aby temat foti byl ciekawy, aby to co fotografujesz zaciekawilo widza... bo w tych zdjeciach tego brakuje...
pozdrawiam
dziekuje za uwagi - wezme je sobie do serce
pozdrawiam
Maciej
Mecenas wrzuc w sygnaturke model swojego aparatu![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
dobrze
dla jasnosci c-310
Wiesz co, nie chcę krytykować, ale dla mnie to zdjęcie jest bez sensu...
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
znaczy ona ma tylko sens gdy chcemu wyprobowac aparat, ale zeby je publicznie pokazywac?
pozdrawiam
rozumiem...
sensu nie ma sie co doszukiwac..bo go nie ma...