Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Oly c 770 lub fuji 5500

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Oly c 770 lub fuji 5500

Witam

Takie sobie aparaciki wybralem ale nie moge sie zdecydowac ktory bedzie lepszy moze ktos z Was pomoze
    Oba aparaty odpowiadaja mi parametrami itd. jedyne co mnie martwi to (podobno) slabe makro w fuij oraz aku w olku a co do jakosci itp. to nie wiem bo nie uzywalem tych aparatow jesli ktos ma jakies doswiadczenia z w/w aparatami prosze o pomoc.

Dziekuje

Pozdrawiam

mini21
    Gość
    Ja osobiście proponuje ci Olka.

Moim zdaniem jest dużo bardziej "zaawansowany" technologicznie, a co do baterii to zawsze można ją dokupić.

Sam chciałem kupić olka C770, ale wybrałe C5060 i tak wogóle to ten model ci polecam, ale nie chce zmieniać już tematu.

A jeśli zależy ci na makro to wystarczy że dokupisz tulejke i soczewki, albo same soczewki o rozmiarze 40.5 i będziesz miał jeszcze lepsze makro.

Dlatego szczerze radze, daj sobie spokój z Fuji!

OLYMPUS RULEZ

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Az tak zle z fuij

Czy mozesz mi napisac co oznacza bardziej zaawansowany technologicznie ?

Czytalem troszke wypowiedzi na temat obu aparatow i oba sa bardzo dobrze oceniane i dlatego pytam bo sie zdecydowac nie moge

Pozdr,.

mini21
    Gość
    Ok, prosze bardzo.

Oto kilka wad Fuji:

-ruszający się obiektyw
    -przy wyższym ISO duże szumy
    -nieruchomy wyświetlacz

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Oj to samo można powiedzieć o C-770

Nie miałem do czynienia z S5500, ale poczytałem trochę recenzji i nasuwa się wniosek, że w sumie to nie taki zły aparat, a na pewno lepszy od S5000. Jednak ma parę wad np. lekkie zniekształcenia obrazu przy max zoomie oraz winietowanie co ciekawe.
    No a Olympus ma naprawdę super makro, ekrany wysokiej rozdzielczości, dobrą jakość zdjęć, zresztą co mam innego polecić jako zwolennik tej marki

Poczytaj i pooglądaj tutaj: Fuji S5500
    Olympus C-770

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dzieki

Nie moge sie zdecydowac na jednej stronie lepsze fotki ma olek na drugiej Jedni chwala olka inni fuji :P fuji musze isc do sklepu i obadac osobiscie

Pozdr.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C770 czy Fuji 5500

Witam. Ciekawe co w końcu wybrałeś.
    Kilkanaście dni temu byłem na podobnym etapie i zdecydowałem się jednak na C770.
    Większość wyborów podejmuje się trudno. Na forum jest masa ludzi, którzy coś gdzieś przeczytali i stawiają opinie gdzieś zasłyszane. Wątpliwa pomoc ... . Najlepsze są rady użytkowników.
    To jest mój 4-ty aparat cyfrowy więc mniej wiecej wiem czego chcę.
    Jestem zadowolony z zakupu. Musiałem jednak zaraz zainwestować
    w tuleję CLA4 i filtr UV HOYA HMC bo obiektyw jest bardzo delikatny a łapska mojego 14 letniego syna sporo już urosły.
    Miałem też kłopot z kupnem przyzwoitego pokrowca (tuleja) ale coś w końcu znalazłem. Teraz czekam na gratis od Olumpusa w postaci karty 128 MB.
    Pozdrawiam. KIT
    Olympus C770 /CLA4+HOYA HMC UV/

Awatar jimorrison
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mialem w lapskach i to i to.. czyli i S5500 i C-770. jesli komus zalezy na wygladzie to pod tym wzgledem fuji troche wygrywa z olkiem, wiekszy poreczniejszy, super uchwyt, fajnie wyprofilowany wizjer, przypomina ksztaltem lustrzanke , ma w standardzie tuleje czego olympus nie posiada, obowiazkowo trzeba ja dokupic (sam sie o tym przekonalem). Dalej... fuji ma slabsza lampe, jednopalnikowa, C-770 ma 2 palniki i jest ona efektywniejsza. Olympus ma wiekszy wyswietlacz co stanowi duzy + dla ludzi ktorzy do robienia zdjec uzywaja LCDka , natomiast S550 ma wyswietlacz za szybka, co powoduje zabezpieczenie przed uszkodzeniem. Co mi sie w fuji nie podoba to menu, beznadziejnie rozwiazane w porownaniu do olympusow. Sama obsluga fuji wymaga troche wiecej od uzytkowinika niz c-770 mysle tu o obsludze zooma, w olku jest standardowa dzwigienka natomiast w fuji przyciski ktorych obsluga troszke utrudnia prace gdy mamy wlaczony wizjer. wagowo z bateriami ciezszy jest olympus co wg. mnie jest lepsze, mianowicie czujemy sprzet, w fucji rozwiazano to swietnym wyprofilowaniem miejsca uchwytu. co do jakosci zdjec, jestem za olympusem. to tyle, jak przyjdzie mi cos jeszcze do glowy to napisze.
    Pozdr. Jimorrison
    Olympus c-770 UZ (sliver) + Olympus 256MB xD + tuleja + filtr UV + Vivitar 950, Hanimex HX-80;
    moja galeria: www.jimorrison.prv.pl oraz plfoto