:: Olympus c-50 zoom, xD 32 mb, akumulator,pilot, ladowarka.
:: Canon S1 IS, Lexar 512MB i 32 MB, Tulejka, UV, CPL - Mora, dekielek, ładowarka, pokrowiec Canon.
Fajnej podstawki dla Baranka uzyłeś![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam
slabiutkiena pierwszym wb jest zle ustawiony, tlo nie jest czarne, no i nie przedstawia nic ciekawego
drugie natomiast, tez jest slabe, poniewaz: jest nieostre, kadr snajperski, zasmiecone tlo, no i ziarno... pozdrawiam
pozdrawiam
z tego copamietam to ty tez robiles fotki swieczki, wiec nie wiem czemu moje nie przedstawwia nic ciekawego a twoje swieczki przedstawiaja .Zamieszczone przez milo
uwazam ze prezentacja palacej sie swieczki jest ciekawym pomyslem, bo sam takowe robiles... i tak samo wzorowalem sie na tym ze nie jest ostre..
pozdrawiam.
![]()
:: Canon S1 IS, Lexar 512MB i 32 MB, Tulejka, UV, CPL - Mora, dekielek, ładowarka, pokrowiec Canon.
uchwycilem tez troszke zielonego
pozdr.
Przede wszystkim popracuj nad tlem, nie ma nic gorszego niz jakies rzeczy za pierwszoplanowym obiektem ktore odciagaja wzrok.
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=pazurek
Olympus C-4000, Canon 350D
oo cenna konstruktywna poradaZamieszczone przez Pazurek
dzieki![]()
Dlaczego Twoje fotki charakteryzuja się brakiem ostrości??? Rozumiem, kiedy ujęcie jest trudne, obiekt dynamiczny, ale np. baran na flaszce? Dowolony aparat poradziłby tu sobie bez problemu. A to jużktóreś z kolei nieostre Twoje zdjęcie. Nic tu nie można mądrego napisać przez ta ostrość. No i wg mnie maja dziwną kolorystykę, taką, jak by to ująć... nie wiem. Dziwną i już. Np. "zielone" jest strasznie "cyfrowe". Ale głownie ostrość.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
wiesz o co mi chodzilo anatom, o to ze to zdjecie nie jest ciekawe bo: przedstawia jedna brudna swieczke [ u mnie bylo kilka ustawionych] tlo jest zafajdane [ u mnie bylo czarne ] no i kadr jest centralny... jask juz robisz takie rzeczy to staraj sie troche pokombinowac...
pozdrawiam
@ANATOM - moze sprobuj zwrocic uwage na szczegoly otaczajace fotografowany przez Ciebie przedmiot. Noi ta ostrosc...a raczej jej brak![]()