Witam,
jak zrobić zdjęcia seryjne e Olku C 760? Niby wszedlem w ustawienia ,przestawilem na ikonke zdjęc seryjnych,ale i tak zrobione zostało tylko jedno zdjęcie.
Witam,
jak zrobić zdjęcia seryjne e Olku C 760? Niby wszedlem w ustawienia ,przestawilem na ikonke zdjęc seryjnych,ale i tak zrobione zostało tylko jedno zdjęcie.
Może tu znajdziesz odpowiedź: http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=2338
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
No rzeczywiscie pomógł ten link. Trzeba po prostu ustawienia DRIVE przestawic na seryjne, a potem juz tylko wcisnąc spust migawki do polowy,potem do koncu tak dlugo,ile chcemy zrobic zdjec.Jeszcze raz wielkie dzięki.
mam co prawda inny model ale naprawdę po wciśnieciu robi tyle zdjec ile zechcesz? albo ma ograniczenie?![]()
bo moj model ma... w zaleznosci od wybranej wielkosci/rozdzielczosci fotki... ale chyba nigdy wiecej niz 8...
Mój 760 zrobił 12 w serii i przestał
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
@ sebastian, a w jakiej rozdzielczosci robiłes te fotki?
Mi zrobił 8 w HQ: 2288x1712. Dzisiaj sprawdzę jak to wygląda w innych rozdzielczosciach![]()
Rzeczywiscie ilosc zdjec jest ograniczona,jesli chodzi o jakosc to robie w HQ,ale najwieksza ilosc zrobilem w trybie oznaczonym AF i ikonka z prostakacikami. W ustwieniu na HI zrobilem tylko 2 zdjecia,a w tamtych cos okolo 12 wlasnie.
hmmm... AF kojarzy mi sie z autofocusem i nie ma to chyba większego znaczenia... czy był on włączony czy nie.... ale nie wiem jak w Twoim aparacie oznaczane są fotki... ja mam: TIFF, SHQ, HQ i SQ (1 lub 2) do tego prawie w kazdym z nich kilka rozdzielczosci fotek...
ale qwerty przeciez przy trybie seryjnym af, to przed kazym zdjeciem af ustawia ostrosc, wiec, aparat moze miec czas na zapisanie zdjecia... ?
pozdrawiam
nie sprawdzałem tego ale wydaje mi sie za aparat "potrzebuje" wiecej czasu na zapisanie fotki na karcie niz na ustawienie AF... wiec zwłoka spowodowana AF-em nic nie da z punktu widzenia liczebnosci serii... no i chyba w seryjnych zapisaywany jest jakis bufor a potem dopiero "hurtem" na kartę...