Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: 770 a 5060

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Co do awaryjności to mój na razie działa super, wiem w jaki sposób można go zawiesić, przynajmniej mojego - zapełnić kartę np. nagrć film na na ful włączyć edycję w aparacie i spróbować zapisać zedytowny film (nawet bez zmian) na stary matriał ale tylko na pełnej karcie - zawis murowany - przynajmniej u mnie!. (pomaga tylko wyjęcie bateri).

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie wypowiadam się co do tego, który lepszy. Niech autor wątku sobie skalkuluje czego oczekuje od aparatu. Chcę się tylko odnieść do kilku poprzednich wypowiedzi - C770 jest w całości metalowy więc plastikową zabawką go nazwać nie można

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Pisząc "plastikowe zabawki" nie myślałem konkretnie o nim ale napisłaełm rzecz biorąc ogólnie w słowa tego znaczeniu. Co do zoomu to nieraz może brakuje go trochę ale bym się nie zamienił. Na początki chciałem jakiegoś UZ, oglądałem i zastanawiałem się głównie nad s5500, nawet trzymałem go w ręce, podobał sie mi ale mnie jakość nie zachwycił jak to zrobił c5060 jak go tylko wziąłem w rękę. Zastanawiając się nad zakupem na początku nie brałem go pod uwagę głównie z powodu swojego wyglądu, który jakoś mi nie pasował - przynajmniej na zdjęciach nie prezętował się zbyt rewelacyjnie, znacznie lepiej wyglądał s5500, ale z czasem czytając o c5060 zacząłem się do niego przekonywać, ma bardzow iele zalet. A jak go zobaczylem na żywo to od razu wiedziałem co mam kupić. Jeszcze raz gorąco polecam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Sebastan, ten twój Soligor będzie współgrał z 5060, tak samo jak z 760 i jak z każdym innym aparatem poprzez fotocelę. Na temat TTL nie mogę nić powiedzieć bo nie napisałeś czyją stopkę on ma.

Trochę na temat telekonwerterów.
    Mała waga i mały rozmiar są zaletami tylko przy przenoszeniu.
    Podczas focenia wszystko powinno być odwrotnie – teleobiektyw ma być duży, żeby było za co wygodnie chwycić (i oprzeć łokieć) i ciężki, żeby gasić drgania podczas celowania i pstrykania.
    O jednosoczewkowych "konwerterach" można od razu zapomnieć, jeśli chociaż trochę zależy na jakości obrazu.
    Kompaktowe konwertery oprócz tego że mniej wygodne, muszą być droższe od niekompaktowych tej samej klasy. Pod warunkiem że ceny są uczciwe, czego nie można zarzucić Olympusowi (i innym) kiedy chodzi o wyposażenie dodatkowe.

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chętnie bym się dowiedział, czy Soligor będzei działał przez TTL więc powiem Wam oczywiście czyją stopkę on ma, jak mi ktoś powie najpierw po czym to rozpoznać Bo jest rónież kabelek
    Głupio mi takie pytania zadawać, ale po prostu nie mam o tym pojęcia i tyle.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Hmm!
    Myślałem że w dokumentacji Sorigora będzie napisane komu jest zadedykowany.
    Chyba że na stopce ma tylko 2 kontakty: na środku i z przodu. W takim razie o TTL niema mowy, będzie tylko synchronizacja przez stopkę.
    Albo może nie być żadnego kontaktu, wtedy synchronizacja przez kabelek (jak go zwą?) lub fotocelę.

Pozdrawiam!

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fako
    mjr, Oly C5060 ma 1,5 calowy wyswietlacz? mnie sie wydaje ze 1,8... i obrotowy na dodatek :]
    Oczywiscie się pomyliłem
    Ma 1,8" i odchylany.

To jest wg moim skromny zdaniem jedyna poważna zaleta do 770, której będzie mi zawsze brakować.

Na całe szczescie 770 nie ustepuje pod wzgledem jasnosci wyswietlania na swoim 1,8" i widoczność jest pod różnymi kątami.
    Krzysiek 3-miasto

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zdrip, zapewniam Cię, że "dokumentację" przeczytałem. Całą. Cała dokumentacja jest w narozniku takiego kartonika, która zmyka blister i mówi, że jest to lampa, że ma liczbę przewodnią i wyjaśnia tryby pracy uwidowcznione z tyłu lampy. Aha i ma JEDEN kontakt.
    Sformuuję pytanie tak:
    Czy takowa lampa, mająca stopkę i kabelek bedzie w pełni współpracować z Olympusem posiadającym stopkę i gniazdo na kabelek. W pełni to mam na myśli TAK JAK LAMPA WBUDOWANA.
    I czy są istotne różnice w traktowaniu lampy zewn przez 770 i 5060?
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    C5060 nie ma gniazda na kabelek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Myślę że nie będzie współpracowała w pełni, jak wbudowana.
    Jak już pisałem - tylko synchronizacja, bez TTLu.
    Pozostaje tylko pytanie czy będzie synchronizowana przez stopkę, czy trzeba będzie kombinować z przejściówką.
    Nie wiem jak wygląda stopka tej lampy ale mam nadzieje ze kontakt znajduje się tam gzie trzeba - na środku. I projektanci lampy przewidzieli możliwość podłączenia jej bezpośrednio przez stopkę.
    I czy są istotne różnice w traktowaniu lampy zewn przez 770 i 5060?
    Nie słyszałem żeby były jakiekolwiek różnicy.

Pozdrawiam!