Jaki filtr UV do c5060, który mozna nakręcić na obiektyw - średnica ?
Jaki filtr UV do c5060, który mozna nakręcić na obiektyw - średnica ?
Temat był już poruszany kilka razy no ale dobra ....
Osobiście proponuje ci kupienie tulejki i filtru.
Jeszcze miesiąc temu sam pisałem o tym samym na forum.
Nie wiem czy masz zamiar dokupić jeszcze jakieś soczewki makro czy coś w tym stylu ale znalezienie takich w rozmiarze 40.5 to raczej niemożliwość.
Jak już wyżej napisałem rozmiar soczewki pasującej na obiektyw 5060 bez tulejki to 40.5
Firmy które produkują filtry o tym rozmiarze (oprócz Olympusa oczywiście) jest:
-Marumi
-Heliopan
-Tiffen
A gdzie można kupic samą tulejkę, patrzyłem na allegro ale tam są całe zestawy z filtrem o średnicy 52, ja mam juz taki filtr więc nie chcę go kupować tylko samą tulejkę.
np. tutaj:
www.foto-tip.pl
pozdrawiam
ADAM12 - kupiłeś już aparat czy dalej się czaisz![]()
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
Kupiłem 2 dni temu OLYMPUSA C5060, JESTEM NA RAZIE BARDZO Z NIEGO ZADOWOLONY, a co? Tylko aku trochę długo się ładuje!
nie przesadaj z tym ładowaniem, jednak aku długo trzyma
![]()
Jeszcze nie wiem ile trzyma bo dopiero pierwszy raz ładowałem po zakupie, jak go wziąłem to był naładowany ale chyba tylko troche bo trzymał krótko jakieś 40 - 50 zdjęć. Troche słaba lampa, tak mi się wydaje a jak ty myslisz, w słabym świetle na auto z max zoomem z jakiś 3-3,5m słabo oświetla - dośc ciemne zdjęcia.
Czy jest jakać tulejka która z nakręconym filtrem nie powoduje winietowania w WZ.
chodzi ci o zaciemnione narożniki czy o cień w lewym rogu przy robieniu z tulejką ?
jeżeli o cień to mówię że nie , i prosze poszukaj czasem troche w archiwum , bo zaczyna to być już namolne...![]()