Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Moje pierwsze zdjecia :)

Awatar Rick van Dyke
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Gwynet!!! W powiększeniu powiedziałem! :P

@Pazurek
    O szumach matrycy raczej nie, bo nawet na tym malym avatarku widac ze jest blurowane wiec szumów nie bedzie widac Zdjęći wyda je mi się ciekawe dlatego chciałbym zobaczyć w powiększeniu...

640x480 proszę :P
    Olympus D-560Z
    Nikon D50 | 18-55 | 55-200| 50/1.8D

Awatar Gwynet
    Mieszka w
    Kluczbork
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebastan
    Póki co, to avatar zrobił na mnie największe wrażenie. Może tak to zdjęcie z niego tak razy 5 powiększyć. Idzie tak?
    da się

Cytat Zamieszczone przez Pazurek
    Mowcie po ludzku, chodzi Wam o to zeby zobaczyc oryginalne zdjecie z ktorego powstal avatar. Naturalnie wylacznie po to zeby podyskutowac o zawartosci EXIF-a, szumach matrycy, rozdzielczosci, itepe. :P
    hehe taki powinien wystarczyć a calość niech pozostanie słodką tajemnicą

vodnik ten posąg miał z 40cm i trzymany był w ręce

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    no to moze ja sie wypowiem...
    zdjecie nr. 1 - pomysl dobry... wykonanie siadlo... zly kadr, widac kawalek twojego palca... kawalek tego lodu jest obciety no i tlo jakis taki cmentarz... bylo juz lepiej na tle nieba zrobic, i nie tak centralnie, i nie tak bardzo pod slonce lepiej z jakim wiekszym katem...
    zdjecie nr. 2 i 3... drugie lepsze ale to nadal sztuczny kwiat z cmentarnej wiazanki, a tak wogole na obu zdjeciach w kadrach za duzo niepotrzebnych elementow.... pozdrawiam
    pozdrawiam

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wypowiem się co do zdjęcia nr 1. Dla mnie super pomysł, a wykonanie też niezłe przynajmniej wg mnie. To zdjęcie nierobione pod słońce byłoby bez sensu, bo cały urok to właśnie to rażenie po oczach

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar Gwynet
    Mieszka w
    Kluczbork
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Więc dzsiaj zauważyłam ciekawy przedmiot i prosze o to on jak zwykle oczekuje opini i chciałam zauwazyć że jestem początkujaca i dopiero sie ucze

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jejku... no niestety nic pochlebnego ci powiedziec nie moge..., powiem tylko tak, nie tedy droga... ;/
    pozdrawiam

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dwa ostatnie zdjęcie nieszczególne... od razu bije po oczach ten żółty odcień, i ta faktura na ścianie
    Pierwsze zdjęcie już lepsze, kadr nieco bardziej przemyślany (choć żarówa wg mnie zbyt blisko krawędzi), tło ciemniejsze, choć brakuje chyba trochę ostrości i WB znów chyba źle ustawiony. Popróbowałbym jeszcze z mniejszym czasem naświetlania albo z mniejszą przesłoną i dłuższym czasem.
    Nie zrażaj się i baw się dalej, bo o to w tym przede wszystkim chodzi, żeby mieć satysfakcję z robienia zdjęć

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar Gwynet
    Mieszka w
    Kluczbork
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez No-shadow Kick
    tło ciemniejsze, choć brakuje chyba trochę ostrości i WB znów chyba źle ustawiony. Popróbowałbym jeszcze z mniejszym czasem naświetlania albo z mniejszą przesłoną i dłuższym czasem.
    Nie zrażaj się i baw się dalej, bo o to w tym przede wszystkim chodzi, żeby mieć satysfakcję z robienia zdjęć
    Pozdrawiam
    heheh niemam zamiaru sie zrażac to bardzo cenne wskazówki a pozatym co do tych naświetlen i ostrości to może znacie jakies fajne sztuczki co do olka modelu C-310 ZOOM on jest dośc ubogi ale może

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Takie fotki mają swój sens, ponieważ pomoga Ci zrozumieć zachowanie aparatu w różnych sytuacjach. Twój aparat potrafi robić dobre fotki, ale niewiele pozwala w kwestii manualu, a nie radzi sobie AUTO w takich sytuacjach jak żarówka.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    pierwsza fotke widzialbym troche inaczej. Duze zblizenie, aby duza czesc kadru zajmowala zarowa, ale nieostra, natomiast kwiat zlapany focusem
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888