Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: problem z panoramą w c-370

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

problem z panoramą w c-370

zakupilem aparat c-370. Powiedziano mi w sklepie ze jak zakupie karte xD olympusa 128 to bede mial mozliwosc wykonywania zdjec panoramicznych. Czytajac instrukcje nie widzialem zadnej wzmianki o takiej mozliwosci. A takze po wlozeniu karty nie pokazala sie zadna opcja. Czy ktos moze mi pomoc!?

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Każdym aparatem możesz zrobić panoramkę. Wystarczy tylko dobry statyw i program komputerowy, który połączy odpowiednio zdjęcia. Mimo tego, że mam funkcję panoramy w aparacie, to i tak nigdy z niej nie korzystam. O wiele lepsze efekty uzyskasz za pomocą programów, które można znaleźć w dziale download na stronie klubowej.
    życzę udanej zabawy z panoramą...
    PS nie mam pojęcia czy c 370 ma funkcję panoramy - powinno być coś wspomniane w instrukcji
    w specyfikacji, którą można znaleźć na stronie olympusa
    http://www2.olympus.pl/consumer/29_C...ifications.htm
    nie ma nic o funkcji panoramy (gdyby taka była to powinno to być w specyfikacji uwzględnione)
    Najprawdopodobniej sprzedawca był niezorientowany lub po prostu wcisną ci kit...

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    przeczytałem specyfikację i rzeczywiście nie ma wzmianki o funkcji panoramy, ale nie przejmuj się tym. Możesz z powodzeniem robić panoramy bez tej funkcji - pamiętając o ustawieniach manualnych aparatu i kilku podstawowych zasadach przy ich tworzeniu. Poczytaj sobie tutaj, trochę się może więcej dowiesz na ten temat:

http://olympusclub.pl/?s=news&id=38dzial=3
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wielkie dzieki za pomoc. Widocznie nabrali mnie w sklepie. Ogolnie aparacik super dla poczatkujacych, goraco polecam (no ma tylko ten minus:P).

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @Arras hehehe, ale sie ubawilem (bez obrazy i urazy dla nikogo) C-370 i manualne ustawienia
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vodnik
    @Arras hehehe, ale sie ubawilem (bez obrazy i urazy dla nikogo) C-370 i manualne ustawienia
    hehehe spoko... powaliłem aparaty ... dobrze że zauważyłeś... pozdrawiam...
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

Awatar Wiedziu
    Mieszka w
    Akademia Marynarki Wojennej
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jest opcja panoramy ,ustawiasz aparat w trybie fotografowania ,wchodzisz w menu i tak jak normalnie masz "2 strony" menu tak teraz masz 3 ,na ostatniej stronie jest opcja panoramy ,tamtez wybierasz sobie czy chcesz zeby laczyl zdjecia pionowo czy poziomo.Funkcja dostepna tylko w kartach pamieci Olympusa (w Fuji juz nie dziala).

P.S. Sorry za odkopywanie tematu ,ale pomyslalem ze komus moze przydac sie na przyszlosc.

P.S. 2 jak mnie nie zrozumiales to w pudelku z aparatem powinienes miec guide to Panorama shooting function...chyba ze aparat masz z innego zrodla i bez pudelka.
    Olympus D-535 (Europejski C-370)
    2x GP 1600/2x GP 2300 + xD Olympus 128mb

Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ja w swoim Olympusie C-350 mam funkcje panoramy (ostatnio wcale nie zdawalem sobie z tego sprawy ze moze byc w automacie). Po jej wlaczeniu, na LCD pojawiaja sie linie pomocne w kadrowaniu... przy strzelaniu pierwszej foty aparat ustawia ostrosc AF, którego blokuje przy nastepnych zdjeciach... podobnie jest chyba z balansem bieli itd... C-370 tez powinien miec chyba cos takiego... w sumie to nowszy aparat... pozdrawiam
    Olympus C-350 ZOOM z dziwnymi plamami na wyswietlaczu LCD , 128MB+16MB XD, 2xPanasonic 2000mAh 4xDuracell 1800mAh, pokrowiec...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    z tego co wiem to karta pamięci musi posiadać funkcje panoramy ja mam xD-Picture Card 256MB i na opakowaniu pisze PANORAMA, a na karcie jest xD-Picture Card M256MB
    GG:1298413