Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: makro miny

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zgodze sie z kregonem... nice...
    pozdrawiam

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Luc- dzieki za opinie
    Kregon - mowisz w dol?...ja bym chyba jednak zdecydowala sie na gore, bo tam przynajmniej te zdzbla sa mniej ostre, a na dole w strefie GO...w ogole to mam watpliwosci co do tego zdjecia...uwazam, ze wygladaloby lepiej, gdyby glebia byla mniejsza (ta moja mania )

Ze "szklarni" na chwile przenosimy sie do "studia"

pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    mina to lubi przy swoim obstawać Szczęśliwie, ja też.
    Motylek, jak dla mnie w porządku. Upór przy małej GO może zaprowadzić w ślepy zaułek. Tak myslę. Często troszkę dalszy plan bywa ważny dla zdjęcia.
    Natomiast co do fotek "narzędziowych", to jak zwykle podobne twory mi sie nie podobają. Podobne w formie widziałem gdzieś zabawy ze szklanką i światełkiem. Było to zdecydowanie ciekawsze.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Sebastan, moze masz racje, myslalam jeszcze o motylku i te ostre kawalki rżyska rzeczywiscie stanowia fajny kontrast dla delikatnosci samego motyla, a kolorystycznie wspolgraja ze soba...

Tez probowalam ze swiatlem, oto efekt:

pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

Awatar milo
    Mieszka w
    łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    kieliszek swietny, dobre swiatlo i go
    pozdrawiam

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebastan
    Natomiast co do fotek "narzędziowych", to jak zwykle podobne twory mi sie nie podobają...
    Ale z zasady Ci sie nie podobaja dlatego ze sa "narzedziowe"? [tak z ciekawosci]

Oceniajac zdjecie biore pod uwage sposob, w jaki autor przedstawil kawalek swiata. Jak skomponowal obraz? Jakiego (i jak!) uzyl swiatla? Jakie dobral kolory? No i czysto techniczne sprawy - czyli glebia, ostrosc, ogolnie rozumiany klimat zdjecia...Np. mimo iz boje sie i nie lubie pajakow to potrafie docenic dobre zdjecie zrobione temu obrzydlistwu

Milo - milo mi, ze moja szklana proba spodobala sie Tobie

PS. A kto zgadnie co jest na drugim "studyjnym"?
    pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Wg mnie to mikroszkop
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mina
    Oceniajac zdjecie biore pod uwage sposob, w jaki autor przedstawil kawalek swiata. Jak skomponowal obraz? Jakiego (i jak!) uzyl swiatla? Jakie dobral kolory? No i czysto techniczne sprawy - czyli glebia, ostrosc, ogolnie rozumiany klimat zdjecia...
    No gdyby to co napisałaś powyżej było tylko drogą do pokazania w ciekawy sposób "czegoś", a nie celem samym w sobie, wtedy by mi się podobało. Ja oceniam najpierw temat zdjęcia i to co na nim widać, a później ew. zachwycam się (albo nie) tym, o czym pisałaś. Natomiast tu zauważam działania odwrotne, gdzie temat fotografii jest tylko smutnym, nieistotnym dodatkiem.
    Pewnie znajdę wielu przeciwników, więc nie kontynuujmy tego.
    Pozdrawiam
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Vodnik - bingo!
    Sebastan, ja z kolei uwazam (i to mnie fascynuje w fotografii), ze tematem zdjecia moze byc wlasciwie wszystko. I mozna to pokazac na milion sposobow, a kazdy z nas zrobi to inaczej.
    Tak w ogole, to nie chcialabym, abys moje slowa odbieral jako atak z mojej strony (tak to odczulam po ostatnim poscie). Lubie rozmawiac z ludzmi i ciesze sie, ze mozemy sie tu wymienic swoimi pogladami. Pozdrawiam Cie.
    pozdrawiam
    mina

Nasza Norwegia

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    kurka Dziewczyno swietny pomysl na ten kieliszek i kadr pomyslowy bardzo. cholerka tez chcialbym miec takie foto w kolekcji. GRATULACJE