zgodze sie z kregonem... nice...
zgodze sie z kregonem... nice...
pozdrawiam
Luc- dzieki za opinie![]()
Kregon - mowisz w dol?...ja bym chyba jednak zdecydowala sie na gore, bo tam przynajmniej te zdzbla sa mniej ostre, a na dole w strefie GO...w ogole to mam watpliwosci co do tego zdjecia...uwazam, ze wygladaloby lepiej, gdyby glebia byla mniejsza (ta moja mania)
Ze "szklarni" na chwile przenosimy sie do "studia"
mina to lubi przy swoim obstawaćSzczęśliwie, ja też.
Motylek, jak dla mnie w porządku. Upór przy małej GO może zaprowadzić w ślepy zaułek. Tak myslę. Często troszkę dalszy plan bywa ważny dla zdjęcia.
Natomiast co do fotek "narzędziowych", to jak zwykle podobne twory mi sie nie podobają. Podobne w formie widziałem gdzieś zabawy ze szklanką i światełkiem. Było to zdecydowanie ciekawsze.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Sebastan, moze masz racje, myslalam jeszcze o motylku i te ostre kawalki rżyska rzeczywiscie stanowia fajny kontrast dla delikatnosci samego motyla, a kolorystycznie wspolgraja ze soba...
Tez probowalam ze swiatlem, oto efekt:
kieliszek swietny, dobre swiatlo i go
pozdrawiam
Ale z zasady Ci sie nie podobaja dlatego ze sa "narzedziowe"? [tak z ciekawosci]Zamieszczone przez sebastan
Oceniajac zdjecie biore pod uwage sposob, w jaki autor przedstawil kawalek swiata. Jak skomponowal obraz? Jakiego (i jak!) uzyl swiatla? Jakie dobral kolory? No i czysto techniczne sprawy - czyli glebia, ostrosc, ogolnie rozumiany klimat zdjecia...Np. mimo iz boje sie i nie lubie pajakow to potrafie docenic dobre zdjecie zrobione temu obrzydlistwu![]()
Milo - milo mi, ze moja szklana proba spodobala sie Tobie
PS. A kto zgadnie co jest na drugim "studyjnym"?![]()
Wg mnie to mikroszkop![]()
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
No gdyby to co napisałaś powyżej było tylko drogą do pokazania w ciekawy sposób "czegoś", a nie celem samym w sobie, wtedy by mi się podobało. Ja oceniam najpierw temat zdjęcia i to co na nim widać, a później ew. zachwycam się (albo nie) tym, o czym pisałaś. Natomiast tu zauważam działania odwrotne, gdzie temat fotografii jest tylko smutnym, nieistotnym dodatkiem.Zamieszczone przez mina
Pewnie znajdę wielu przeciwników, więc nie kontynuujmy tego.
Pozdrawiam
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
Vodnik - bingo!![]()
Sebastan, ja z kolei uwazam (i to mnie fascynuje w fotografii), ze tematem zdjecia moze byc wlasciwie wszystko. I mozna to pokazac na milion sposobow, a kazdy z nas zrobi to inaczej.
Tak w ogole, to nie chcialabym, abys moje slowa odbieral jako atak z mojej strony (tak to odczulam po ostatnim poscie). Lubie rozmawiac z ludzmi i ciesze sie, ze mozemy sie tu wymienic swoimi pogladami. Pozdrawiam Cie.![]()
kurka Dziewczynoswietny pomysl na ten kieliszek i kadr pomyslowy bardzo. cholerka tez chcialbym miec takie foto w kolekcji. GRATULACJE
![]()