Teraz troszke inaczejw B&W nie jest lepiej?
Teraz troszke inaczejw B&W nie jest lepiej?
DZIĘKI ZA KONKRETNE ODPOWIEDZI
IMHO lepiej.. lepsze tez kadrowanie![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
no rzeczywiscie kadr duzo lepszy....
pozdrawiam
Ale jak na E-1 slabo? milo![]()
oj ciex, cinex... jesli nadal nie rozumiesz, trudno... twoj problem...
bo wiesz kadr do e1 to sie ma jak koza do stodoly.... nijak.... pozdrawiam
pozdrawiam
Pytałem sie ogolnie o fotke a nie o kadr bo kadrowane bylo w PS jak sie latwo mozna domyslec....i chodzilo mi tylko o to czy dalej slabo jak na e1 czy sa postepy :P pozdrawiam
"Gadał dziad do obrazu" - cinex a ty swoje,
kwestia wykonania zdjęcia to zasługa głównie fotografa i nawet super sprzęt w rękach partacza może przynieść żałosne skutki ( nie piszę tu o Tobie! ).
Ty chyba chcesz aby forumowicze ocenili jakość zdjęć uzyskaną z aparatu,
ale nie napisałeś tego wyrażnie, więc wszyscy oceniają fotkę a nie Twojego E-1, a tak nawiasem mówiąc - im bardziej profesjonalne urządzenie tym lepszy powinien być operator
No wlasnie do tego daze, ale dalekkkka droga nie wiem czy kiedykolwiek do mety dojde ,ale i tak mnie to pociaga......co nie znaczy ze robie to na poziomie profesionalisty......idealem bylo by gdyby profesjonalisci nas poprawiali wtedy szybciej weszli bysmy na wlasciwy tor a tak skazani jestesmy na bladzenie po omacku prawie........nie chce zeby ktos ocenial moj aparat bo to zadne halo dlatego nie napisalem w opisie jaki mam aparat , statyw plecak itp. te pytanie bylo skierowane tylko do milo ktory stwierdzil kiedys ze jak na e - 1 to robie slabe fotki wiec chcialem sie dowiedziec czy w jego oczach sie poprawilem
Pamietajcie ze profesjonalista jest tylko ten ktory zarabia tym na zycie i sie utrzyuje z tego, niewazne jaki by chlam nie robil. Jesli zarabia tym na zycie, to jest profesjonalista.
Kazdy inny to pstrykacz, amator, czy hobbista.
To oczywiscie jest moje prywatne zdanie na temat profesjonalistow.
np w dziedzinie uslug, czy tez jak kto woli fotografii.
Draxan - oczywiście w znaczeniu słownikowym wyraz profesjonalny oznacza zawodowy ,ale myślę że w czasach obecnych znaczenie tego słowa powinno być tłumaczone jako: wykonane zgodnie ze sztuką ( danego zadania).
Niestety coraz częściej "profesjonaliści" to zwykli partacze , niemający nic wspólnego z wykonywanym przez siebie zawodem.
Sam doznałem jak uznany w okolicy fotograf spaprał proste czynności ,
mając sprzęt za kilkanaście tysięcy zł - może powinien zostać przy analogach?