Witam;Zamieszczone przez cinex
To zjawisko jest normalne dla E-1, jeśli chcesz jakieś fotki z mojego to podaj z jakimi parametrami mam je zrobić.
Pozdrawiam
Witam;Zamieszczone przez cinex
To zjawisko jest normalne dla E-1, jeśli chcesz jakieś fotki z mojego to podaj z jakimi parametrami mam je zrobić.
Pozdrawiam
prosilbym o dlugie czasy naswietlania 60,30,15 s przy iso 100 w slabym oswietleniu najlepiej w RAW i orginaly bym na maila prosil cinex-one@wp.pl tylko czy takie wielkie pliki na maila wejda? ....dzieki za odp.
.................................................. ...............pozdrawiam
DZIĘKI ZA KONKRETNE ODPOWIEDZI
Ja nie zdazylem zrobic, ale dzis wieczorem sie postaram
Chyba Arturo Ci serwerek padl bo nie widze plikow........... a ty DraXan nienabijaj bezwartosciowych postow :P.....i ty mnie sie pytales czy na forum mi sie niepodoba
![]()
no pojawil sie nowy i po kontach bedzie rozstawial :P
DraXan a gdzie mozna zobaczyc jakies twoje foty z E-1? .......zamiast pisac te posty lepiej wejdz do szafy icos na dlugim czasie :P
http://forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=1978Zamieszczone przez cinex
Co do szafy siedze w pracy od rana i wroce dopiero poznym wieczorem.
a jaka przyslona Cie interesuje w tych nocnych zdjeciach ?
No juz zdazylem wczesniej znalezca jesli o przyslone to 2.8 czasy 15,30,60 pozdrawiam i czekam na fotki
![]()
Witam serdecznie.
Włączyłeś redukcję szumów? Ona służy własnie do tego, aby likwidować wpływ wszelkich cząstek elementarnych, które rejestrują się na przetworniku przy długich czasach naswietlania. Różne neutrina, miony itp, które nie przeszkadzają w normalnej fotografii rejestrują się przy długich czasach. Tzn. Może się mylę (to tylko łopatologiczne wytłumaczenie), co do przyczyny, bo zarejestrować neutrina to nie tak łatwo, ale mniej więcej o to chodzi.Zamieszczone przez cinex
To wpływ ciepła. Jakiś element o podwyższonej temperaturze generuje trochę podczerwieni, która rejestruje się na przetworniku. Na to nie ma rady. Przy ujemnych temperaturach nie powinno występować. Zjawisko spotykane w "amatorskim" sprzecie. Może nie całkiem amatorskim, ale niespecjalistycznym.Zamieszczone przez cinex
Ten test byl robiony bez noise reduktion , z filtrem problem prawie znika ale niedokonca i fakt ze na dworzu w nizszych temp problem jest mniejszy ale szumy sa nawet przy ISO 100