Niedawno kupiłam olka C5060 niestety karta xd tylko 32MBchciałabym zakupić większą ok 512 lub 1G CF ale nie bardzo wiem jakiej firmy, słyszałam że podobno z Pretec HSpeed jest szybka i dobrze współpracuje. Czekam za wasze opinie i rady.
![]()
Niedawno kupiłam olka C5060 niestety karta xd tylko 32MBchciałabym zakupić większą ok 512 lub 1G CF ale nie bardzo wiem jakiej firmy, słyszałam że podobno z Pretec HSpeed jest szybka i dobrze współpracuje. Czekam za wasze opinie i rady.
![]()
z tego co wiem to aparat ma ograniczenia transferu do 1MB/s...tak wiec kupowanie szybkich kart nie oplaca sie... no i z kinkgstonami chyba bywaja problemy... ja i tak sobie kupie szybka karte bo w przyszlosci i tak bede chcial zmienic aparat na DSLR wiec karta sie przyda... daj znac jak juz cos kupisz
ps. najlepiej wybrac sie z aparatem do sklepu i sprawdzic czy karta wspolpracuje, czasami karty sprawiaja problemy w 5060...
BiGoSs
.: D70 + KIT :.
ja do swojego kupiłem zwykłego kingstona ( pomarańczowy ) , nie wiem czy dobrze czy żle , ale trafiłem w sieci na opinie że z szybkimi kartami cosik się tam krzaczył olek . Na oko to troszkę szybciej chodzi na xD ( albo mi sie tak wydaje ) , ale dla normalnego pstrykacza , spoko starcza .
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
Popieram, dla zwykłego pstrykania wystarczy CF Kingston lub SanDisk (posiadam) mam 256mb ale myślę o 512 lub 1G, nawet poto by nie ograniczać się przy pstrykaniu w terenie albo do przenoszenia. Xd jest trochę szybsza ale nie na tyle żeby dawać 300 zł za 512 jak można kupić za to 1G CF. Poza tym można zawsze mieć w slotach XD do szybkich fotek seryjnych i CF jako magazyn.
Oly 5060 i ja