Witam.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39700729
Czy naprawde oplaca sie kupic ta oslone zamiast zwyklej folii? Zakladal ktos to juz na C-770? Jak to wychodzi "w praniu"?
PS. Wie ktos, czy mozna to w Krk w normalnym sklepie gdzies dostac?
Witam.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39700729
Czy naprawde oplaca sie kupic ta oslone zamiast zwyklej folii? Zakladal ktos to juz na C-770? Jak to wychodzi "w praniu"?
PS. Wie ktos, czy mozna to w Krk w normalnym sklepie gdzies dostac?
wlasnie ta firma miesci sie w Krakowie
http://www.foto-tip.pl/sklep/acceptance.php
jak przymierzysz oslonke do 770 to daj znac jak to wygladaale cena jak dla mnie za duza jak na taki kawalek plastiku
Pozdrowienia, IT
Olympus C-760 UltraZoom
dla mnie tez to duzo, wiec na razie i tak nie kupie. Ale jesli, to napewno dam znac. Choc teraz mam mase innych wydatkow, wiec ciezko powiedziec, kiedy to nastapi...
wydaje mi sie ze warto zainwestować w osłonę LCD. Nosze aparat w torbie fotograficznej, ale i tak na LCD pojawiły mi sie jakieś zaryspwania.
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
No tak, ale tu kwestia nie 'czy', ale 'jaką'? Piszesz, ze nosisz w torbie, ale czy zabezpieczasz LCD folia? Ja sie zastanawiam, czy oplaca sie dac 60zl za kawalek plastiku z szybka, czy lepiej kupic za 20zl zwykla folie...
Ja kupiłem na Allegro folie za 2,69 czy jakoś tak. Dostajesz 2 sztuki przyciętej na wymiar twojego LCD folii. Jest to folia bezklejowa. Wrażenia - dopiero za tydzień, bo poszła nie na ten adres, gdzia miała :P
Pozdrowienia, IT
Olympus C-760 UltraZoom
Kupiłem na Allegro folie z klejem za 10 zł i poszła do śmieci... trzeba mistrza w klejeniu aby nie zostawić pod folią powietrza które daje efekt matowego ekranu. Nie polecam już lepszym patentem jest chba osłona z twardego wysokoprzezroczystego tworzywa ale mogę tylko mówić teoretycznie.
Oly 5060 i ja
Poczekajmy, co na to wszystko IT, jak mu te folie przysla...
Folia jakoś nie widzi mi sie jako dobra ochrona na LCD. Jeżeli LCD zasłoniete jest całe przez plastikową klapkę to w ogóle nie ma szans na zarysowania. W dodatku osłona LCD spełnia jeszcze jedną fajną funkcję - w słoneczne dni daje możliwość przglądania zdjęć na LCD
.
PS. Jakoś boje sie naklejać folie na mojego Olka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
760uz + King zamiennik CLA 4 + King UV 52mm + statyw
Reguły są po to, aby je łamać, ale nalezy je wcześniej dobrze poznać.
A ja kupiłem tą osłonę na ekranik w Foto-Tip i ogólnie jestem zadowolony.
ZALETY:
- ochrania LCD aparatu, a to najważniesze![]()
- kontrast czy poprawia ? może trochę ale niewiele.
- podczas fotografowania przez wizjer nie odbijesz kinola na ekraniku LCD![]()
- "budka" czyli klapka osłąnia ekran LCD przed promieniowaniem słonecznym i chyba głównie to poprawia kontrast
WADY:
- owszem sąprzede wszystkim nie przylega dokładnie mimo staranego montażu.
- drugą poważną wadą jest przedostawanie się kurzu między osłonę a LCD (przez otworki do mocowania otwieranej klapki)
- taśma klejąca przymocowana do osłony niezbyt dokładnie trzyma część bazową a po odklejeniu się paprze aparat i trzeba czyścić (co niestanowi zbyt wielkiego problemu)
Generalnie ja jej używam i jestem w miarę zadowolony, a wszelkie folijki na LCD radzę od razu wyciepnąć w kosz![]()
Loram
www.ramza.pl